- FilmMagasinet
silverliningsplaybook772

Anmeldelse:Anmeldelse: Silver Linings Playbook

Feelgod/ feelbad


( 08.01.2013 )
Rating = 5

Silver Linings Playbook

USA 2012

Regi: David O. Russell

Med: Jennifer Lawrence, Robert De Niro, Bradley Cooper, Jacki Weaver, Julia Stiles

Genre: Drama/Komedie

Premiere: 11. januar

IMDB

NB: Denne anmeldelsen ble skrevet i desember.

 

 

Feelgood-film om folk som føler seg bad har ofte funket før, og gjør det til gagns også i dette tilfellet. Så lenge manuset (som her er basert på en bok av Matthew Quick) holder vann og folk både foran og bak kamera gjør det de skal, så er det befriende å se en komedie om mennesker som lider av depresjoner og psykoser.

 

Hangover-kjekkasen Bradley Cooper og The Hunger Games-baben Jennifer Lawrence har en flott internkjemi som to skakkjørte sjeler som finner hverandre gjennom et merkelig vennskap i Silver Linings Playbook. Cooper har nettopp sluppet ut av forvaring for å ha grisebanket konas elsker, og han innbiller seg at bare han får orden på huet sitt, så vil kona ha ham tilbake. Lawrence (herregud for en stemme hun har…) er en tøff jente som har reagert på mannens dødsfall med vampete og utagerende oppførsel. De er altså ikke i vater, noen av dem.

 

Inn i miksen kan du slenge Robert de Niro som Coopers overtroiske og spillegale far, John Ortiz som kompisen som er så vellykket at han holder på å sprekke, pluss en del andre snodige karakterer, så har du en romantisk komedie som faktisk er både romantisk og morsom. Dessuten blir det mye amerikansk fotball og dansing her, som en bonus for både han og henne.

Silver Linings Playbook får ikke premiere før uti januar – noe som er veldig synd. Jeg kan ikke komme på noen bedre romjulsfilm enn denne akkurat nå.