Adam Driver

6. februar 2017

Kategori: Nyheter

Se flere artikler

Trettitre år gamle Adam Driver var en rebell under oppveksten og klatret i radiotårn, startet branner og dannet sin egen Fight Club. Selv har han uttalt i flere intervjuer at han følte seg som en ”misfit” i samfunnet. Etter 11. september vervet han seg, og skulle sendes til Irak. Etter en sykkelskade måtte han trekke seg fra militæret, og plutselig kom den unge mannen inn på en av de mest prestisjetunge dramaskolene i New York: Juilliard.

Etter å ha blitt uteksaminert i 2009 startet Driver med teater på mindre scener, og et par produksjoner på Broadway. Han jobbet som kelner ved siden av for å tjene penger til å leve. Etter en birolle i Clint Eastwoods J. Edgar i 2011 kom det virkelige gjennombruddet. Han ble castet som Lena Dunhams kjæreste i HBO-serien Girls, som ble en enorm hit og ga han tre Emmy-nominasjoner for beste birolle. Serien har vært en katalysator for karrieren hans siden.

Oppmerksomme kinogjengere har kunnet skimte Driver på det store lerretet mellom alle årene han har vært aktiv i Girls. I 2012 så vi han i Spielbergs Lincoln og Noah Baumbachs Frances Ha. Året etter spilte han countryartist og gjorde et hysterisk sangnummer sammen med Justin Timberlake og Oscar Isaac i Inside Llewyn Davis. Videre fulgte komediene What If og While We’re Young. Om vi tar et overblikk på de siste to-tre årene er det veldig tydelig at Adam Driver har blitt voksen i bransjen. Med rette har han blitt typecastet som den goofy og spesielle bikarakteren i sin tidlige karriere, men hans siste roller er omtrent blottet for komedie, og viser skuespillerens dypt seriøse side. Som Kylo Ren spilte han rollen som årets største antagonist i den mest etterlengtede filmen noensinne – Star Wars: The Force Awakens. Kort etter kunne vi se han som etterforsker i Jeff Nichols mystiske sci-fi Midnight Special.

Drivers siste ekstreme prosjekt er Martin Scorseses Silence, hvor han spiller en prest sammen med Andrew Garfield. Ifølge han selv har han aldri gjort noe tøffere i hele sitt liv, og sikter til de 25 kiloene han gikk ned for rollen. Et litt mer lunefullt samarbeid med Jim Jarmusch er det neste på trappene på norske kinoer. I Paterson spiller Adam Driver tittelkarakteren som jobber som bussjåfør og fritidspoet i byen Paterson i New Jersey. Filmen er en observasjon av de små tingene i hverdagen og poesien man kan finne i de minste detaljer. I fremtiden vil vi få se han som hovedrolle i Steven Soderberghs etterlengtede retur til spillefilmformatet i Logan Lucky. Han gjør også reprise som Kylo Ren i den åttene Star Wars-filmen, samt planlagte prosjekter med Sylvester Stallone og Leos Carax i registolene. En av de mest spennende fi lmene han har foran seg er likevel Terry Gilliams The Man Who Killed Don Quixote, som har tatt nesten 20 år å ferdigstille.

☞ Paterson har kinopremiere 10. februar


Kommentarer


Abonner

Vær med blant våre 5000+ påmeldere og få det ferskeste rett på epost