Amys år

16. november 2016

Kategori: Nyheter

Se flere artikler

Amy Adams har ikke hatt den lengste karrieren i Hollywood, men hun har alltid vært en entertainer. Etter noen år med sang og dans i teaterformatet, fikk hun sin filmdebut med hysteriske – og høyst undervurderte – Drop Dead Gorgeous i 1999. Det var allerede klart fra hennes første film at hennes yndige (og smått naive) vesen ville bli en faktor å spille på. Det var ikke før i 2002, i Steven Spielbergs Catch Me If You Can, at Adams ble lagt merke til som en av Leonardo DiCaprios erobringer, dog var rollen ganske liten.

Indie-filmen Junebug var Adams første hovedrolle, og ga henne sjansen til å virkelig vise hva hun er god for, og landet henne sin første Oscarnominasjon. Påfølgende filmer som Enchanted (underkjent mesterverk! Red. anm), Leap Year og Julie & Julia beviste at det var noe skikkelig koselig ved å caste Amy Adams, ettersom hun innehar en unik evne til å lyse opp de fleste scener hun puttes i. Når det er sagt skal man ikke kimse av allsidigheten hennes – hun har portrettert mange sinte, fortvilte og alvorlige kvinner også. I 2008 fikk hun sin andre Oscar-nominasjon som nonne i Doubt for eksempel. Du så henne også som frustrert og sidestilt kjæreste i The Fighter, kult-medlem i The Master, og som Christian Bales dristige partner in crime i American Hustle. Hennes største mainstreamrolle så langt i karrieren er definitivt som Lois Lane i de nyere filmatiseringene av Superman, Batman og Justice League.

Med drøssevis av nominasjoner for de gjeveste priser bak seg, er det en mulighet for at 2017 blir Adams store vinner-år. I Tom Fords stilfulle nye thrillerdrama spiller Adams en rik gallerieier, som hjemsøkes av fortiden. Det viktigste kortet i Adams erme er likevel Arrival, Denis Villeneuves siste sci-fi-drama. Her spiller en ledende Adams rollen som Dr. Louise Banks, en lingvistikkekspert som utforsker en uforklarig kraft fra verdensrommet som finner veien til jordens overflate. FilmMagasinet digga Adams i Arrival og håper på flere smarte roller til dama i fremtiden.

I 2017 blir Adams blockbusteraktuell i Justice League, men hun beveger seg også over til serieformatet og har hovedrollen i den kommende HBO-satsingen Sharp Objects. Serien bygger på boken ved samme navn, skrevet av Gone Girl-forfatteren Gillian Flynn.

Les anmeldelsen av Arrival

Les anmeldelsen av Nocturnal Animals.


Kommentarer


Abonner

Vær med blant våre 5000+ påmeldere og få det ferskeste rett på epost