Han er kjent for å spille tøffinger på film og tv. Nå skal Stig Henrik Hoff ha stemmen til selveste oksen Ferdinand.

Le LD Nguyen

22. desember 2017

Kategori: Intervju

Se flere artikler

Alle har et forhold til Disneys klassiske kortfilm om oksen Ferdinand – han som bare vil lukte på blomstene og nyte livet, men som blir fanget og tvunget ut på en tyrefektningsarena.

http://media.filmweb.no/ikoner/sf/SFN20131330/8.jpg

Stig Henrik Hoff, også kjent som Hoffern. Her fra filmen Glassdukkene (2014).

 

Disneys versjon ble lansert så langt tilbake som i 1938, og har vært fast inventar på tegnefilmkavalkadene som generasjon etter generasjon har kost seg med på tv på julaften. Nå har regissør Carlos Saldanha laget langfilm av historien som i sin tid ble skrevet av Munro Leaf. Når Ferdinand kommer på norske kinoer i romjulen, så blir det med stemmen til allsidige Stig Henrik Hoff i hovedrollen.

http://media.filmweb.no/ikoner/fox/FOX20170246/8.jpg

 

VÅR ANMELDELSE AV FERDINAND

Ferdinand er jo en kompleks karakter: Stor og tøff okse, men med myke, følsomme sider. Hvordan tenker du helhetlig når du skal gi stemme til ham?

 

Jeg har en stemme som kan være litt rungende, og det var viktig å ikke legge seg for dypt. Ferdinand vokser riktignok opp til å bli en stor og tøff okse, men han er en snill kar med et hjerte av gull. Det er viktig å få frem mildheten i stemmen. Jeg prøvde meg frem underveis før jeg fant riktig balanse mellom kropp og tyngde og letthet.
Selv er jeg jo fembarnspappa og er glad i barn og dyr, så det var bare å lete litt i meg selv.

INGEN VESTKANTOKSE

http://media.filmweb.no/ikoner/fox/FOX20170246/9.jpg

Har du tatt mye hensyn til den engelske originalstemmen?

Jeg var jo med i Hakkebakkeskogen, hadde stemmen til Mikkel Rev. Den filmen var litt annerledes å jobbe med, siden alt ble laget fra scratch, animasjonen ble formet etter min stemme. Med Ferdinand måtte jeg jobbe med en figur som ble tegnet til en annens stemme. Dette er jo en svær Hollywood-produksjon! Samtidig må man kunne legge til en norsk touch, få replikkene til å flyte naturlig. Det er alltid litt køddent å jobbe med en karakter som alle har et forhold til, akkurat som med Mikkel Rev, og det er ikke fritt for at det ligger litt prestasjonsangst og lurer baki der.
Men, joda, det var viktig for meg å få til en røff og breial tekstur i stemme og språk, det hadde vært veldig rart med en vestkantokse…

God, jeg er faktisk JÆVLIG GOD

Hva er det morsomste i denne prosessen?

http://media.filmweb.no/ikoner/fox/FOX20170246/10.jpg
Det er artig å jobbe med et så stort arsenal av lyder – alt fra små klynk til utagerende brøling. Det har i det hele tatt vært veldig gøy, en fin reise å få være med på.

Hva er dine tanker om denne nytapningen kontra Disneys legendariske kortfilm fra 1938?

Historien er modernisert og utvidet. Man bruker bedre tid på oppveksten til Ferdinand, og det er vakkert. Selv når han blir stor, har han barnet fremdeles inni seg. Detaljrikdommen er også imponerende, det samme med de øvrige karakterene. Her er det masse humor, flamenco og andre fargerike innslag fra spansk kultur. Hovedtemaet er imidlertid det samme – dette er en historie om å være seg selv og bli akseptert.

http://media.filmweb.no/ikoner/fox/FOX20170246/35.jpg

Du spiller ofte tøffinger på film, men har du også myke sider, sånn som Ferdinand?

Jeg er godt gift og er far til fem jenter, bare dét i seg selv river ned det meste av macho-tilbøyeligheter, haha. Det er rart å bli typecasta, men det har sikkert å gjøre med min fysiske fremtoning. Men jeg har spilt myke typer også, da. Og i virkeligheten er jeg ingen overdrevent macho-mann. Det er viktig å ha flere strenger å spille på, både på jobb og på privaten.

 

Les også:

Tingens tilstand! Da vi traff Stig Henrik og andre gærne nordmenn i Canada.


Kommentarer


FLERE NYHETER

Anmeldelse

Guernsey forening for litteratur og potetskrellpai

5 dager siden
Og årets mest kronglete tittel går til et rimelig platt A4-romantisk drama, som dessverre speiler lite av den oppfinnsomme «quirken» man finner i...
Anmeldelse

Ordets makt

3 uker siden
En arrogant, ensom og misantropisk foreleser med antydning til alkoholproblemer og rasisme fornærmer en fersk kvinnelig student med arabisk bakgrunn. For...
Anmeldelse

I Feel Pretty

3 uker siden
Anmeldt av Mads Kvalvaag Halvorsen En dag faller Renee Bennett av spinningsykkelen og slår hodet. Hun våkner opp overbevist om at hun er både...
Abonner

Vær med blant våre 5000+ påmeldere og få det ferskeste rett på epost