Den siste viking

Le LD Nguyen

2. august 2017

Kategori: Nyheter

Se flere artikler

Gratulerer med rolle i “Vikings”. Stas! Hvordan fikk du den?

Jeg fikk rollen takket være mine venner Amy Black Ndjae og Julie Kvamme, som hjalp meg å filme en auditiontape for en rolle i serien, men som jeg ikke fikk. Etter det dro jeg til Lofoten for å filme en kortfilm, mellom drøy pugging på nordnorsk (Takk, Mats Dawg) og bartending på Legal. Der fikk jeg en telefon om jeg kunne komme til Dublin om fire dager. Casting-agenten likte meg, og de ville at jeg skulle ha en annen rolle i serien. En rolle som jeg personlig synes var mye fetere enn den jeg først gjorde audition for.

 

Vi har intervjuet deg om filmsmaken din før. Men kommer du på noen favoritt-filmscener med vikinger involvert?

Har dessverre sett lite vikingfilm, men er vokst opp med en mamma med master i nordisk litteratur, og har derfor fått grei innføring i Sagaene fra tidlig alder. Der er favoritten Egilssaga, og scenen der Egil på syv år slår ihjel en mye større gutt som har ertet han når de lekte ball. Da han kommer hjem bryr ikke faren Skallagrim seg om dette, og moren er stolt og sier han blir en god viking, og skal få seg et hærskip så fort han er gammel nok. Jeg synes sagaene er både god humor og god actionlitteratur. To av de få vikingfilmene jeg har sett er barnefilmen Den sidste Viking fra 1991 med bla. annet Per Oscarsson og Bjørn Floberg som er ganske fet, og The Vikings fra 1958 med favoritten Tony Curtis.

Kan du si noe om rollen du skal spille i serien?

Dere får vente og se!


Kommentarer


FLERE NYHETER

Abonner

Vær med blant våre 5000+ påmeldere og få det ferskeste rett på epost