Filmmagasinet anbefaler: Oslo Pix

Le LD Nguyen

30. mai 2018

Kategori: Intervju, Nyheter

Se flere artikler

Les også: Potetwestern åpner Oslo Pix

Oslo Pix har to seksjoner i år som passer Filmmagasinets lesere ekstra godt.

Ekstra fokus blir det på den amerikanske indiefilmen med seksjonen Pix Indie der festivalen blant annet viser Skate Kitchen  og Night Comes On 

I tillegg fortsetter Oslo Pix å satse på sjangerfilmen, med seksjonen Wild Tales 

Der har man blant annet førpremiere på skrekkfilmen Hereditary, , som mange har ventet på.

Hele programmet:

Årets hovedevent på Facebook:

Ellers anbefaler vi

 

Den skyldige 

 

Årets avslutningsfilm, Den skyldige, har gjort det stort på filmfestivaler som Sundance og Berlinalen, og er en spenningsfilm av ypperste sort. Godt hjulpet av Jakob Cedergren som briljerer i hovedrollen tas vi med på en nervepirrende og actionfylt reise som vil få publikum til å sitte ytterst på stolsetet filmen igjennom.

 

Grace Jones: Bloodlight and Bami 

Når man snakker om populærkulturelle ikoner er det vanskelig å komme utenom 80-tallsdronningen Grace Jones. Seinest i 2017 spilte den nå 70 år gamle divaen en umiddelbart legendarisk konsert i Oslo, med et sceneshow som knapt noen andre kan måle seg med. Sophie Fiennes’ dokumentar om legenden er et must-see på årets festival.

 

Golden Exits 

 

Slik Woody Allens Manhattan er for nevrotikerne, er Alex Ross Perrys Brooklyn for de molefonkne. Golden Exits er et kammerspill i leiligheter og lokaler innenfor en liten nabolagsradius, bebodd av kreative og spennende personer – som gjerne dunster av retningsløst begjær og potensiale. Knallsterkt cast med blant annet Jason Schwartzman, Emily Browning, Chloë Sevigny og Mary-Louise Parker på rollelista.

 

Oslo Pix viser tre filmer av Alex Ross Perry på årets festival: Golden Exits, Listen Up Philip og Queen of Earth. Det er første gang disse filmene vises i Oslo. Ross Perry skulle komme til festivalen, men har dessverre blitt forhindret fra å komme.

 

Hereditary 

Hereditary er skrekkfilm i mesterklasse. Regissør Ari Aster leverer en debutfilm som ikke bare tyder på en strålende karriere framover, men også en selvsikkerhet som ofte ses i filmer av regissører med en mye lenger CV Toni Collette gjør i tillegg en prisverdig prestasjon der paralleller lett kan trekkes til Jack Nicholson i Ondskapens hotell.

 

Silvana – Väck mig när ni vaknat 

 

Svenske Silvana Imam har røtter fra Litauen og Syria, hun er beintøff feminist, åpent lesbisk og er i dag en av Skandinavias absolutt største rapartister. Politiske og kompromissløse tekster har gjort henne til en markant stemme både på og utenfor scenen. Få med deg musikkdokumentaren om hennes liv på årets festival.

 

Ocean’s 8

Fem år, åtte måneder og tolv dager. Akkurat så lang tid har Debbie Ocean (Sandra Bullock) brukt på å planlegge det mest spektakulære ranet i sitt liv. Ocean’s-konseptet er tilbake – denne gangen med et all-female cast. Kom på eksklusiv førpremiere samme dag som filmen går opp i USA, og se filmen før alle andre!

 

The Tale

 

Livet til Jennifer (Laura Dern) snus fullstendig på hodet når hun får en telefon fra moren. Moren har funnet en bunke brev fra barndommen, med svært urovekkende innhold: en skildring av Jennifers første seksuelle opplevelse som 13-åring. Jennifer blir nødt til å sette spørsmålstegn ved dette minnet som hun hele livet har romantisert. Filmen bygger på regissør Fox’ egne barndomsminner, og er en helt enestående film om hvordan vi konstruerer historier rundt egne minner og traumer i et forsøk på å leve med dem.

 

Regissør Jennifer Fox er til stede på festivalen!

 

Toppen av Ingenting 

Regissør Måns Månsson, som tidligere har markert seg med spillefilmen Yarden, står bak denne surrealistiske fabelen som er en krass samfunnskritikk av dagens boligmarked – vel så reell her i Norge som i resten av verden. Dette, kombinert med et sterkt portrett av en beintøff kvinne som må kjempe med nebb og klør for å overleve, gjør filmen til en beksvart komedie du både vil le og grøsse av.

Love, Simon 

 

Etter publikumsfavoritter som The Fault in Our Stars og Paper Towns kommer nå den første mainstream tenåringsromansen med skeiv hovedperson. Historien er gjenkjennelig og engasjerende, og presenteres av et mangfoldig skuespillerensemble. Love, Simon er rett og slett en perfekt ungdomsfilm å møte sommeren med.


Kommentarer


FLERE NYHETER

Abonner

Vær med blant våre 5000+ påmeldere og få det ferskeste rett på epost