Prebz og Dennis, vettu. Det er karer, det. Nå har det jaggu blitt kinofilm av og med youtube-fenomenene.

Le LD Nguyen

11. august 2017

Kategori: Intervju

Se flere artikler

Jeg hadde dattera mi med på Spillmessa i Lillestrøm da hun var 9 år. Plutselig pekte hun og ei venninne på to karer og utbrøt «Der er Prebz og Dennis! De er kjendiser!». På spørsmålet om hva de drev med, ble jeg forklart at «De legger ut videosnutter på youtube der de spiller Minecraft og sånt…». Okay. Siden har gutta bare blitt større og større, og er nå de nordmenn med flest følgere på youtube-kanalen sin.

 

Filmmagasinet (FM): Vel, fortell gamlinger som meg hvem dere er, og hva dere egentlig gjør på Youtube som har gitt dere en sånn status.

Dennis: Vi er to karer som møtte hverandre på Jeløy folkehøyskole i 2009, våre felles interesser gjorde at vi hang mye sammen, blant annet lagde vi verdens beste årbokreklame, så samarbeidet med film og underholdning startet allerede der.

Mye som ikke funker. Terningkast 2.

 

Prebz: I 2010, etter folkehøyskolen, startet Dennis opp en youtube-kanal på engelsk, etter å ha fått enorm respons på en trailer han lagde til spillet Minecraft, selv om det var mest for å dele med kompiser. Etter det fortsatte Dennis å regissere trailere, sketsjer, osv., og filmet alt i spillet Minecraft, så han var allerede i “gamet” da han i 2012 spurte om ikke jeg ville være med på å starte opp en youtube-kanal på norsk. Han så at det ikke fantes mange av de (på norsk) og tenkte at det kunne være gøy å prøve. Halloween 2012 begynte vi med det, skikkelig hobbybasert da jeg fremdeles gikk på skole. Men etterhvert begynte det å gå bedre og bedre, folk likte det vi lagde, dermed flyttet jeg til Dennis og Bamble på sommeren 2013, det var da det virkelig tok av.

 

FM: Er sidekicksene Sondre Mogård og Ruben Vareide fullverdige medlemmer av «bandet»? Bidrar de med ideer?

 

Fra venstre: Ruben Vareide, Dennis Vareide, Preben Fjell og Sondre Mogård.

Prebz: Ruben og Sondre er side kicks men absolutt fullverdige medlemmer. Vi skaper alle idéene sammen. Én kan gjerne slenge ut starten på en idé, så kommer alle med innspill. Ballen ruller som oftest ganske fort og målrettet når vi først er i gang.

 

FM: Fortell litt om reisen fra youtube til spillefilm. Hvem tok initiativet til filmen? Kaspar Synnevåg og Henrik Hylland Uhlvig står som manusforfattere, men jeg regner med at dere har vært med på skrivinga?

Dennis: Vi ble kontaktet av Kaspar og Henrik for et par år siden som hadde en drøm om å lage en film om oss, som vi selvsagt sa ja til, etterhvert ble det til et ordentlig konsept med sketsjer og det som er. Ja, både Preben og jeg har vært med på å skrive store deler av manus.

 

FM: Er Prebz og Dennis et slags alternativt Preben Fjell og Dennis Vareide, på samme måte som Kasper og Frank i «Klovn», eller er dere sånn i virkeligheten også?

Prebz: Vi er egentlig ganske rolige personer av oss men skrur det gjerne litt ekstra “på” når vi filmer, selv om vi fremdeles er oss selv 100%. Dette er noe jeg tror alle gjør når det kommer til underholdning

 

FM: Dennis, du skal jo være med i Farmen Kjendis nå. Regner du med å finne inspirasjon fra dette som kan brukes i Prebz og Dennis-sammenheng senere? 

Dennis: Ja – jeg kan ikke si noe spesifikt om hvordan ting er eller oppleves i Farmen, men det blir nok både mye sprell fra det og kanskje vi involverer de andre som er med.

 

FM: Hva er taktikken din inne på gården? Håper du på å finne kjærligheten der inne?

Dennis: Det blir ikke noe kjærlighet på Farmen, men det blir noe action og noe sprell.

 

FM: Hvilke av deres youtube-snutter er dine personlige favoritter?

Dennis: Akkurat nå må jeg jo si at Farmen Kjendis-søknaden er favoritten.


Kommentarer


FLERE NYHETER

Intervju

Guilty Pleasure: Else Kåss Furuseth

3 dager siden
Hei Else! Hva driver du med om dagen?       Jeg spiller forestillingen «Gratulerer» på Amfiscenen på Nationaltheatret på kvelden og...
Anmeldelse

Ocean’s 8

3 dager siden
Etter Kvinne-Ghostbusters får vi nå tilsvarende variant av kuppfilm-franchisen Ocean’s, døpt Ocean’s 8. Denne gangen er det jentene som skal vise...
Anmeldelse

Love, Simon

2 uker siden
Anmeldt av Mads Kvalvaag Halvorsen Av og til er det vanskelig å ha de nøytrale anmelderbrillene på mens man ser film. Man kan pusse dem godt på...
Abonner

Vær med blant våre 5000+ påmeldere og få det ferskeste rett på epost