Promping, Elefantmannenn, Kristin Lavrandsdatter og tidenes mest umorsomme norske komedie.

Einar Aarvig

22. juni 2018

Kategori: Intervju

Se flere artikler

Hei Else! Hva driver du med om dagen? 

Else Kåss Furuseth er komiker og skuespiller.

    

Jeg spiller forestillingen «Gratulerer» på Amfiscenen på Nationaltheatret på kvelden og på dagen prøver jeg å lage forhåpentligvis fin og morsom TV som kommer til høsten. Ellers må jeg innrømme at jeg ser ganske mye Netflix på mobil.

Er det sånn at dere komikere foretrekker komedier? 

 

Er det ikke ofte snarere tvert imot at det er letttere å lage humor ut av det som ikke er så morsomt?  Og bli inspirert av det?

Jeg har blitt usikker på egen smak etter Netflix, som ofte foreslår filmer om damer i tredveåra som bor alene med katt. Det blir kjedelig. Det blir som å se inn i egen navle. Men jeg foretrekker ihvertfall ting som er realistiske. Med en gang en mann har vinger, eller noen blir forelsket i et sjø-udyr, så sovner jeg. Har kanskje ikke fantasi nok?

 

 

Blir du inspirert av filmer? 

I Can’t Stop Farting

 

Dokumentarer. Ikke nødvendigvis de svære krimgreiene. En venninne på Jessheim hadde brent en doku på cd for mange år siden, tror den het Can’t stop farting. Omhandlet blant annet en dame som drømte om å gå opp kirkegølvet i eget bryllup uten at det skulle gå gærent.  Kan røpe så mye at det ikke gikk så bra. Tror vi så den 15 ganger på rappen. Tematikken var behandlet med det største alvor, derav humoren.

 

 

 

Vær litt fagnerd! Hva er det som gjør en bra komedie morsom, synes du? 

At humoren kommer overraskende nok? Et enkelt poeng, men vanskelig nok? Når Melissa McCarthy bæsjer i vasken i Bridesmaids, så har du ikke drømt om at det skal skje. Heldigvis. (Nå kan det virke som jeg er ekstremt opptatt av denne tematikken, det er jeg ikke, men ja – noen vil si jeg er “enkel i smaken”.)

 

 

Hehe. Hva er tidenes mest umorsomme komedie? 

Kanskje Hjelp, jeg er i filmbransjen.  Imponerende film på mange måter. Men var den så morsom? Jeg kan si det, jeg bidro selv. Gikk jeg over grensen nå? Send sms til 93035290 med klage.

 

 

Har du en favorittfilm fra fjernsyns-, scene- eller standup-miljø? 

Jeg gleder meg til å se The Zen Diaries Of Garry Shandling . En dokumentar Judd Apotow har laget om Garry Shandling som døde i 2016. Om jeg har forstått det riktig er den et genialt innblikk i “den plagede komikeren”, (det er det folk sier!), eller som vi også kan si det, en sabla morsom fyr. Også elsket jeg Jim & Andy, den grusomme, men fantastiske filmen som viser hvordan Jim Carrey “ble” Andy Kauffman i Man on the moon. For å si det sånn: Deilig grenseløs. Klassisk eksempel på gal og genial?  (Det er det folk sier!) Jeg måtte pause litt!

 

Du spilte selv i Tina & Bettina: The Movie. Ser du annerledes på filmindustrien etter de erfaringen? 

Hadde ingen kjennskap, ble særs imponert over alt fra store dunjakker til varmetelt og mye tilgang til nøtter bak kamera. Selvfølgelig overrasket over ventingen, men koste meg urovekkende mye med prat og catering. Er såpass nærsynt at jeg ikke har noen kritikk av bransjen annet enn at det var veldig kaldt. Triana fikk brannskader av varmeposene, husker jeg. Er såpass kjendisglad at jeg på en eller annen absurd mate synes det var litt stas å være vitne til. Ellers husker jeg at jeg fikk sjokk å se hvor sakte jeg sjøl gikk på skjerm. Blant annet.

 

 

Hva er dine første filmminner? 

 

Den første gangen jeg kan huske jeg gråt var det jeg så filmen Herman og han begynte å miste håret. Husker også veldig godt at NRK viste Elefantmannen som nattkino, og jeg skrev om han i dagboken et halvt år etterpå. Den var vel basert på en sann historie, men jeg trodde det var en dokumentar. Ellers synes jeg She Devil var veldig kul, husker jeg. Roseanne Barr blir dumpa og tar hevn med verdens største vorte på kinnet. Respekt!

 

 

 

Hvilken film så du sist? 

 

Manchester By the Sea. Så den på nytt i påsken. Bare se den!

 

 

 

Vrient spørsmål, men har du en favorittfilm? 

 

Se svar over! Bare se den!

Hvilken kinosal har du flest minner fra? 

 

Glemmer aldri “Kristin Lavransdatter” på pinnestoler i grendehus.

 

 

Har du en guilty pleasure-film, altså en film du er litt flau over å like?

Liker alle filmer med Katherine Heigl. Hun fra Grey´s Anatomy. Litt fordi jeg liker dramakomedier som 27 dresses, Life as we know it,The Ugly Truth og Knocked Up, selvfølgelig. Er det lov å si? Det var i denne perioden smaken min landa. Stoppet opp der. Også tror jeg at jeg er ekstra glad i henne fordi det var rykter om at hun var så grusom å jobbe med. Så jeg liker henne på trass! Også skulle jeg ønske jeg var henne selvsagt. Men det er hemmelig. Og barnslig.


Kommentarer


FLERE NYHETER

Anmeldelse

Wildling

4 dager siden
  Anmeldt av Mads Kvalvaag Halvorsen.  Tyske Fritz Böhm har en CV proppfull av ulike filmerfaringer. Han har for eksempel klippet, skrevet...
Anmeldelse

A Ciambra

2 uker siden
Hoi, dette var både bra og mektig. I en frittstående oppfølger til flyktningedramaet Middelhavet følger regissør Jonas Carpignano den fjortenårige...
Anmeldelse

Skyggen fra treet

3 uker siden
Hat avler hat. Også på Island. Skyggen fra treet handler i hovedsak om en uheldig familie og deres destruktive forhold til resten av verden. Det...
Abonner

Vær med blant våre 5000+ påmeldere og få det ferskeste rett på epost