Lottoverten og DJ-en liker von Trier, Malick, og Lynch. Og Big med Tom Hanks.

Einar Aarvig

5. april 2018

Kategori: Intervju

Se flere artikler

Sjekk også ut de syndige filmgledene til

Forfatter og journalist Jens M. Johansson

Skribent og debattant Kadra Yusuf

Komiker Siri Kristiansen

Programleder Gaute Grøtta Grav

Rocker og musikkskribent Ando Woltmann

Forlegger og krimblogger Aslak Nore

Trimdronning og aktivist Kari Jaquesson

Novelleforfatter Marie Aubert

Kvinnegruppa Ottar-leder Ane Stø

Kulturminister Linda Helleland

Samfunnsgeograf og debattant Karl Fredrik Tangen

KrF-formann Knut Arild Hareide

Sexinspirator og sexleketøy-ekspert Cecilie Kjensli

 

Reidar Buskenes er lottovert, DJ og programleder på radio.

Hei Reidar! Hva driver du med om dagen?

 

For å være helt ærlig så filosoferer jeg mye på hvordan jeg vil at resten av livet mitt skal bli. Dette har nok en nær sammenheng med at jeg nærmer meg 40. Da skjer visst slikt, har jeg hørt. Hehe.

 

Du er  altså DJ, lottoprogramleder og radiomann. Har du favorittfilmer innenfor hvert område?

 

Steve Aioki -I’ll Sleep When I’m Dead (Justin Crook, 2016)

 

På DJ-delen må jeg svare dokumentarfilmen Steve Aoki – I´ll Sleep When I’m Dead. En film som går mye dypere enn selve DJ-karrieren til Aoki. Den skildrer på rørende vis forholdet til faren, Hiroaki Aoki, som var litt av et menneske – på godt og vondt.

 

Magnolia (Paul Thomas Anderson, 1999)

Når det kommer til lotto så er det kanskje å dra det litt langt å havne på fantastiske Magnolia, regissert av like fantastiske Paul Thomas Anderson. Men en av historiene handler jo om gutten Donnie Smith som vinner masse penger på et quizprogram på TV så det får være innafor.

Howard Stern’s Private Parts (Betty Thomas, 1997)

Jeg er stor fan av radiostjernen Howard Stern så da må det bli Private Parts fra 1997, med Good Morning Vietnam på en solid andreplass. Og nå fikk jeg et akutt Robin Williams-savn her.

 

Hvilke kolleger snakker du mest om film med?

 

Det må være Tony Asle Ingebrigtsen som er en av de jeg jobber sammen med på Lotto-sendingene. Han er en filmnerd av dimensjoner og, som meg, stor fan av Twin Peaks.

 

Vi vet at du har en film/tv-relatert tatovering. Fortell!

Uglehulen i Twin Peaks (1990)

Haha. Og der kom den, ja. Apropos Twin Peaks. Vel, jeg har en tatovering på venstre ringfinger som er symbolet som dukker opp både i The Owl Cave og på ringen Laura Palmer blir advart av Dale Cooper om å ta imot. Twin Peaks har dermed merket meg for livet.

 

Hva er dine tidligste filmminner?

Hellraiser (Clive Barker, 1987)

Jeg husker veldig godt at jeg pleide å snike meg til å se skrekkfilmer som Hellraiser, Nightmare on Elm Street og Poltergeist da jeg var altfor liten til å se den type filmer. Og Bruce Lee var en stor helt. Det gikk i skrekk og kampsport. Tror jeg så både Karate Kid og No Retreat No Surrender mer enn 10 ganger.

 

Hvilken kinosal har du det sterkeste forholdet til?

Den store salen i Colosseum, for det var der jeg så favorittfilmen min, The Thin Red Line av Terrence Malick. Jeg tror den traff meg så hardt fordi jeg på den tiden var i Garden. Husker at jeg satt i salen sammen med en gjeng medsoldater og kjempet hardt for å ikke grine. Den kampen tapte jeg og tårene trillet. Mener å huske at jeg hulket til og med. Etter det fikk jeg en følelse av at jeg en dag kommer til å bo i nærheten av Colosseum og jeg fikk rett. Går jeg på balkongen nå så ser jeg kuppelen skrått til venstre herfra.

 

Og hva så du på kino sist?

Rett Vest (Henrik Martin Dahlsbakken, 2017)

Det var den norske filmen Rett Vest, regissert av den svært så produktive Henrk Martin Dahlsbakken.

 

Og hjemme?

Big (Penny Marshall, 1987)

Faktisk så var det Big med Tom Hanks. Har hatt en periode hvor jeg ser gamle klassikere og Big holder seg godt, den!

 

Vrient spørsmål, men hva er verdens beste film?

Image result for the thin red line

The Thin Red Line (Terence Malick, 1998)

For min del er det The Thin Red Line, men det er mange der oppe. Husker blant annet at Von Triers Breaking The Waves og Festen av Thomas Vinterberg bød på sterke opplevelser. OG det er meget mulig at jeg havner på Interstellar om noen år. Den er for meg grenseløst fascinerende.

 

Har du en guilty pleasure-film, altså en film du skammer deg litt over å like?

Image result for dirty dancing

Dirty Dancing (Emile Ardolino, 1987)

Dirty Dancing. Jeg skammer meg ikke, men det er kanskje litt rart å ha sett den så mange ganger som jeg har. Søstera mi kjøpte den på VHS og jeg endte opp med å stjæle den vel ofte.


Kommentarer


FLERE NYHETER

Anmeldelse

Wildling

4 dager siden
  Anmeldt av Mads Kvalvaag Halvorsen.  Tyske Fritz Böhm har en CV proppfull av ulike filmerfaringer. Han har for eksempel klippet, skrevet...
Anmeldelse

A Ciambra

2 uker siden
Hoi, dette var både bra og mektig. I en frittstående oppfølger til flyktningedramaet Middelhavet følger regissør Jonas Carpignano den fjortenårige...
Anmeldelse

Skyggen fra treet

3 uker siden
Hat avler hat. Også på Island. Skyggen fra treet handler i hovedsak om en uheldig familie og deres destruktive forhold til resten av verden. Det...
Abonner

Vær med blant våre 5000+ påmeldere og få det ferskeste rett på epost