Livet er en strand!

Einar Aarvig

1. juni 2017

Kategori: Nyheter

Se flere artikler

Vi bruker filmversjonen av Baywatch som syltynn unnskyldning til å ramse opp noen strandfilmer vi liker. Jada, vet at lista kunne vært mye lenger. Kom gjerne med DINE strandfavoritter i kommentarfeltet. Bildet over er forresten fra Blue Crush (2002).

 

Meat Balls 3: Summer Job (1986)


Før Patrick Dempsey ble førsteelsker i legeserier, hadde han spesialisert seg på å spille hjelpeløse nerder. I denne åttitallsvideopuppekomedien (som av uforståelige grunner ikke er mer kjent) er han en brillete supernerd med et brennende ønske om å bli populær blant damene på stranda. Ok, ligge med dem, da. Samtidig: En pornoskuespillerinne dør og kommer ikke inn i himmelen før hun har gjort en god gjerning på jorda, og hun blir Patricks reddende engel. Utstyrer ham med agurk i underbuksa og med kunnskap om at når jenter sier nei, mener de selvsagt ja. På rulleteksten finner du folk som har spilt «Beach Girl #4», og da skjønner man hvordan det ligger an. Godt humør, da!

 

Piranha 3D (2010)


Det er springbreak ved en innsjø i Arizona dit ungdommer fra hele Junaiten har reist for å feste, drikke og vise sine nakne kropper til hverandre og publikum i kinosalen. Pirhana 3D er en ekstremrølpefilm, en exploitation-variant uten andre ambisjoner enn å vise deg glupske, mannevonde, forhistoriske, menneskeetende fisker, festglad ungdom og umotivert nakenhet i ikke helt like porsjoner. Alt i en ruskete, videorealistisk stil som både sender tankene til åttitallets puppekomedier ( f eks Meat Balls 3) og til hjemmesnekrede ferieopptak. En film som neppe tar skade av å bli sett med høy promille.

 

Spring Breakers (2012)


Mer amerikansk vårferie, men her er humoristisk horror byttet ut med en satire som muligens krever et årvåkent øye å registrere. Eller kanskje ikke satire, snarere en forvirrende ungdomsskildring som idoliserer og problematiserer i en og samme MTV-aktige og kropps- og rusfokuserte vending.

Mer her, vi ga den terningkast seks!

I HVERTFALL: Jentegjeng raner en diner og drar til Mexico for å fråtse i rus, sex og overfladisk glamour, går i bikini absolutt hele tiden og blir etter hvert involvert i det dustete og farlige opplegget til en lokal gangster. Påstand: Handler Spring Breakers egentlig om hvites annektering av svart kultur i USA? Det får bli en egen artikkel. God sommer! Husk solkrem.


Kommentarer


FLERE NYHETER

Abonner

Vær med blant våre 5000+ påmeldere og få det ferskeste rett på epost