Menneske vs. natur

Admin Filmmag

10. mars 2017

Kategori: Nyheter

Se flere artikler
Image from the movie "Kong: Skull Island"

Istedet er det King Kongs hjem, naturen, som står i fokus. KONG: Skull Island handler om en gruppe vitenskapsmenn, soldater og eventyrere som oppsøker en beryktet, mystisk øy og havner i alskens trøbbel, først og fremst i form av en konfrontasjon med kjempegorillaen King Kong.

Og det er litt av et stjernelag som innehar rollene. I filmen, som er lagt til midten av 1970-tallet, i kjølevannet av Vietnamkrigen, følger vi blant annet kaptein James Conrad, spilt av Tom Hiddleston, som har blitt headhunted av Bill Randa ( John Goodman) til oppdrag på øya der Kong regjerer. Med seg på laget har han skuespillere som Samuel L. Jackson, Brie Larson og John C Reilly, som alle portretterer mennesker som forholder seg ulikt til den store apen og villskapen på øya.

VIL SE KVINNER SOM ER MØKKETE PÅ FILM

Brie Larson ble for alvor kjent i fjor da hun spilte i den kritikerroste filmen Room, en rolle hun vant Oscar for. I KONG: Skull Island spiller hun en annen sterk kvinne, nemlig krigsfotografen Mason Weaver, en karakter som er kritisk til krigføring og som har valgt å dokumentere den mørke siden av Vietnamkrigen.

– Hva var det som først dro deg mot Kong: Skull Island?

– Jeg ble trukket mot en historie som kjentessom en allegori på hvordan vi behandler og verdsetter naturen rundt oss, og også hvordan vi forholder oss til andre mennesker.

– På et mer personlig plan er jeg opptatt av å se flere kvinner som er møkkete på film og historier som forteller noe om hvordan det er å være kvinne. Jeg kommer alltid tilbake til prinsesse Leia i Star Wars som mitt absolutte forbilde. Hun er intelligent, vakker og en du ikke legger deg ut med. Jeg ville gi karakteren min, en kvinne som jobber i en maskulin verden, en sterk stemme og vise at det er en måte å være effektivt og mektig på uten å nødvendigvis se ut eller oppføre seg spesielt mannlig.

– Hadde du noe erfaring med fotografi før du fikk rollen som krigsfotograf?

– Jeg studerte fotografi på CalArts da jeg var 17 år, en av de mest fantastiske tidene i livet mitt. Gjennom å tilbringe flere timer i mørkerommet av gangen fikk jeg utrolig gode venner. Siden den gang har jeg tatt noen fotografi timer, så jeg hadde kjennskap til fotografi da jeg fikk rollen. Filmen ble en bra mulighet til å komme inn i feltet igjen.

LAR SEG IKKE KUE

– Weaver finner en åndsfrende i Conrad. Tom Hiddlestone har fortalt at dere hadde en umiddelbar kontakt fra begynnelsen av. Hva var din opplevelse?

– Å møte noen for første gang og gjøre improvisasjon sammen kan være litt som når valper lærer hverandre å kjenne – man må virkelig være komfortabel med hverandre før man kan begynne å leke. Men vi er såpass åpne personer og dedikert til det vi driver med at det kjentes veldig riktig fra begynnelsen av, Tom er virkelig en fantastisk skuespiller.

– I filmen har Kong stor innvirkning på Weaver – kan du fortelle litt om dette?

– Kong er jo den aller største på øya, men han velger å ikke bruke kreftene sine på å ødelegge for min karakter. Dette blir et vendepunkt for Weaver, som skjønner at det er noe mer verdifullt og mektig på øya enn kun muligheten for henne til å vinne en Pulitzer-pris. Dette gir henne innblikk i at det finnes ting som er større enn henne selv. Noe som jeg elsker med King Kong, er at han er en naturkraft – noe menneskene så inderlig forsøker å dominere, men uansett hvor hardt vi forsøker, så lar ikke naturen seg kue.

– Var Weavers indre reise noe som spesielt trakk deg mot rollen?

– I hver eneste film jeg har gjort over de siste årene er det ofte det samme jeg er trukket mot; en karakter som søker etter noe som er større enn henne selv. Alle karakterene i KONG: Skull Island møter på det samme, men forholder seg fullstendig ulikt til det som skjer. Dette er en film som handler om mennesker med dypt ulik forståelse av verden og vår plass i naturen, men som gjennom kommunikasjon kan forstå hverandre bedre – noe som kjennes veldig relevant for den verden vi lever i idag.

Les anmeldelsen av Kong; Skull Island


Kommentarer


FLERE NYHETER

Abonner

Vær med blant våre 5000+ påmeldere og få det ferskeste rett på epost