Masete, stivt, baktungt, plumpt og med ondskapsfulle gags.

Le LD Nguyen

22. januar 2018

Kategori: Anmeldelse

Se flere artikler

God nyhet: Du skal få slippe å lese en anmeldelse stappfull av flaue ordspill som går på «i et nøtteskall», «en hard nøtt å knekke» og så videre. Dårlig nyhet: Det elleville nøttekuppet 2 er ikke noe bedre enn førstefilmen som kom for et par-tre år siden. Allerede i 2014 føltes Det elleville nøttekuppet som en lettere utdatert affære, både når det gjelder humor, historiemessig oppfinnsomhet og teknisk utførelse. Det var en typisk kupp-film med velkjente ingredienser, og sjargongen og vitsene var litt sånn bad-ass på en kald og småkynisk måte. Hadde kanskje funket bedre om filmen kom på nittitallet.

Det elleville nøttekuppet 2 fortsetter i nøyaktig tilsvarende spor. Denne gangen skal Egon og co. ta opp kampen mot onde mennesker, anført av en grisk borgermester som vil ødelegge parken der dyrene holder til, slik at han kan bygge en innbringende fornøyelsespark. Det skal understrekes at det finnes en enkelte gode øyeblikk her – noen scener og situasjoner tas såpass ut at det faktisk blir ganske gøy. Men jevnt over holder filmen et tempo som er for høyt for sitt eget beste, animasjonen er like stiv og baktung som i 1’ern, og det pøses fremdeles på med plumpe og ofte i overkant ondskapsfulle gags. Språkbruken bikker over rett som det er; jeg vet ikke om de minste barna (filmen har 6-års grense) får noe særlig ut av vitser med seksuelle undertoner.

Det elleville nøttekuppet 2 vil nok i likhet med forgjengeren gjøre det ganske skarpt på kino, animasjonsfilm med viltre sprell og heseblesende action gjør jo gjerne det, nesten uansett kvalitet. Men for en smartere og varmere variant av kule dyr vs. slemme mennesker kan du heller se Over hekken (2006) pånytt.


Kommentarer


FLERE NYHETER

Abonner

Vær med blant våre 5000+ påmeldere og få det ferskeste rett på epost