Doktor Proktor er tilbake!

Johanne Svendsen Rognlien

15. oktober 2015

Kategori: Anmeldelse

Se flere artikler

I oppfølgerfilmen basert på Jo Nesbøs suksessfulle barnebøker, sender Doktor Proktor seg selv tilbake til 1969 for å finne sitt livs kjærlighet. Han går fort tom for tidssåpen som trengs for å brukes i tidsbadekaret, så han får sendt et nødsignal til sine venner og nabobarn Bulle og Lise, som må reise tilbake for å redde den skrudde professoren.

 

Det hadde vært en fattig historie som inneholdt tidsreiser, om ting ikke skar seg, slik at protagonistene blir sendt hit og dit i historiens gang. Heldigvis gjør Doktor Proktors tids- badekar akkurat det. Ikke bare er hippietidens Paris sentral, men revolusjonære Frankrike, Napoleonskrigene og middelalderen blir også besøkt. Litt som Sofies verden, bare mer hypert og mindre lærerikt.

 

Gard B. Eidsvoll har tatt over stafettpinnen som doktoren etter Kristoffer Joner, og gjør en god jobb. Ellers er det kjendistryner over hele linja, noe som hjelper på der historien skorter litt. Det hele er bisarrt og ikke nødvendigvis det man forventer fra en norsk familiefilm, men det er fordi regissør Frölich har gjort en god jobb i å beholde Nesbøs univers. Filmen er søt og ganske barnslig, men unngår å bli for pedagogisk, og dessuten er den vellagd nok til at også et voksent publikum kan leve seg inn i det og kose seg litt.

 


Kommentarer


FLERE NYHETER

Abonner

Vær med blant våre 5000+ påmeldere og få det ferskeste rett på epost