Glir avgårde på godt preparerte spor

Nicolai Berg Hansson

17. november 2017

Kategori: Anmeldelse

Se flere artikler

For Lillebror og Knerten lar vinteren vente på seg. Det bare regner på Vestlandet, og regn er kjedelig. På fjellet skal det derimot være snø, og plutselig en morgen har Knerten forsvunnet. Lillebror, som har falt pladask for Roald Amundsen og gamle polfarere, legger ut på eventyr for å finne igjen pinnekompisen, og faren følger etter. Men man skal være forsiktig med hva man ønsker seg, for plutselig blir de overrasket av en gedigen snøstorm.

Dette er den fjerde filmen basert på de populære Anne Cath. Vestly-karakterene, men regissør Andreas J. Riiser begynner med blanke ark. Ikke bare er dette hans regidebut, men skuespillerne er også byttet om. Renate Reinsve og Anders Borchgrevink har tatt over som Lillebrors foreldre, og hovedpersonen selv gestaltes av Filip Mathias Eide. Til og med Knerten er forandret, med litt freshere design og ny Aksel Hennie-stemme (ettersom Åsleik Engmark gikk bort tidligere i år). Ingen av erstatningene skader universet på noen måte. Alt er gjort med rikelig sjarm, spesielt den unge Eide imponerer, og Riiser spriter til og med det hele opp med flotte naturbilder og en del kule visuelle ideer.

Kjernen i filmen blir forholdet mellom Lillebror og den strenge faren hans, og hvordan eventyret får dem nærmere sammen. Ekspedisjon Knerten er koselig, men slett ikke noen banebrytende barnefilm. Den glir trygt avgårde på godt preparerte spor. Men barna vil kose seg, og kanskje vil den inspirere noen kids til å sjekke ut mer om Roald Amundsen!


Kommentarer


FLERE NYHETER

Abonner

Vær med blant våre 5000+ påmeldere og få det ferskeste rett på epost