Romantisk, morsom, rørende, vakker, sexy.

Admin Filmmag

25. april 2018

Kategori: Anmeldelse

Se flere artikler

Anmeldt av Mads Kvalvaag Halvorsen

Da Gloria Grahame ble født i englenes by (Mads bruker det poetiske, norske navnet på Los Angeles, red. anm) en novemberdag i 1923, lå det kanskje i kortene at hun skulle bli en stjerne. Med britisk kongeblod i årene, en mor som selv var skuespiller, og et utseende mange misunte henne, bygget Grahame seg en karriere som blant annet ga henne en Oscar for The Bad and the Beautiful i 1953. På privaten giftet hun seg fire ganger – inkludert med sin egen stesønn – og skilte seg like mange. Det er nok materiale her til en hel TV-serie, men i Filmstjerner dør ikke i Liverpool møter vi henne som middelaldrende kvinne når karrieren er på hell, mesterlig spilt av Annette Bening.

 

Man skulle kanskje tro at en slik film ville bli en ren parademarsj for en skuespiller av Benings kaliber, at alt annet måtte vike for å gi rom til en prestasjon som denne. Men nei, her løftes heller alt for å matche henne. Umiddelbart settes tonen for filmen, med en montasje av den aldrende skuespillerinnen som gjør seg klar til å innta scenen. Nærbildene av lepper, smykker og melkeglass er vakre – breddfulle av nostalgi, drama og romantikk. På kanten til det banale, kanskje, men regissør McGuigan vet akkurat å tippe vekten i sin favør. Filmen fortsetter i det duse, billedskjønne og inspirerte, med noen helt magiske sceneoverganger.

 

Og så er det Jamie Bell, da. Skuespilleren som brakdebuterte med BAFTA-pris og overveldende applaus for Billy Elliot allerede i 2000, er virkelig blitt voksen. Her leverer han sin beste prestasjon til nå, og følger Bening uansett om hun går høyt eller lavt. Kjemien mellom de to slår virkelig gnister, og gjør den uventede romansen troverdig fra den første flørtete replikkvekslingen. Filmstjerner dør ikke i Liverpool klarer på mystisk vis å være både romantisk, morsom, rørende, vakker og ikke minst sexy, selv om den handler om en døende, fallert stjerne. Årets første store positive overraskelse!


Kommentarer


FLERE NYHETER

Abonner

Vær med blant våre 5000+ påmeldere og få det ferskeste rett på epost