Sommerens sikreste familiekort.

Le LD Nguyen

28. juni 2017

Kategori: Anmeldelse

Se flere artikler

Tredje kapittel i historien om superagenten Gru, den like supre agent-kona Lucy, ungene deres og alle de gærne minionsene. Hæh, hva i alle dager er dette, sier du? Da har du gått glipp av noe. Grusomme meg-serien er noe av det mest fornøyelige på animasjonsfronten de senere årene. Crazy humor, masse action, ville gags, hjertevarmende karakterer og enkle krimplot som gleder både små og store – sprelske og ærbødige nikk mot agentfilm-sjangeren og saker som James Bond, Mission Impossible, etc.

Film nummer 3 holder samme kvalitet som de to forrige. Det er lagt inn samme mengde ressurser og faglig kompetanse i prosjektet. Hvis du tar med deg småbarn på kino, velger du muligens versjonen med norske stemmer. Den har jeg ikke sett, men Norge er jo alltid flink med dubbing. Originalstemmene, med folk som Steve Carell, Kristen Wiig og Trey Parker, er imidlertid en sann fryd!

Denne gangen må Gru hamle opp med superskurken Balthazar Bratt, en åttitallsbarnestjerne som vokste opp og ble bitter og gærn fordi Hollywood ikke ville ha ham lenger. På toppen av det hele møter Gru tvillingbroren sin, som han ikke visste at han hadde.

Handlingen er enkelt å få med seg, selv for de små. Filmen er tight og fin; det er masse å følge med på hele tiden, men aldri overlesset. Actionsekvensene er spektakulære og oppfinnsomt utført. Viktigst av: Humøret og humoren er på topp hele veien. Det går i åttitallsreferanser på musikksporet, noe som gleder en halvgamling som meg litt ekstra.

Grusomme meg 3 er sommerens sikreste familiekort og vil lyse opp regntunge dager.


Kommentarer


FLERE NYHETER

Abonner

Vær med blant våre 5000+ påmeldere og få det ferskeste rett på epost