Damer kan også action!

Einar Aarvig

5. juli 2011

Kategori: Anmeldelse

Se flere artikler

Langt inne i de dype, snøtunge skoger stifter vi bekjentskap med sekstenåringen Hanna (Saoirse Ronan, hun fra «Om forlatelse» og Peter Jacksons undervurderte «Alle min kjære».) Hun trenes opp av faren (Eric Bana) til å bli en real drapsmaskin, med årvåkne instinkter og suverene overlevelsesegenskaper.

 

Men ute ligger den store, onde verden og venter på henne, og vår usosiale hovedperson må hanskes med fangenskap, flukt og verdens kaldeste CIA-agent i Cate Blanchetts truende og foxy skikkelse. Hanna er nemlig en slags statshemmelighet, og den amerikanske etterretningen gjør det de kan for å få has på henne.

 

Det blir en jakt i ørken og sukher i Marokko, i et spansk ferielandskap og i et sommerlig og fuktig Berlin.

 

«Hanna» begynner overjordisk fantastisk, men flater dessverre ut, klarer ikke helt å innfri de enorme løftene den gir innledningsvis. Men det skal man ikke holde for hardt mot den, dette er en smart thriller med genuint interessante karakterer. Tidvis svært svimlende actionsekvenser, replikker og stemning som gir deg godfølelsen filmskaperne vil du skal ha.

 

Men denne anmelder sliter litt med den hakkete rytmen i fortellingen, i et altfor langt mellomparti skjer det ingen verdens ting, og utfordringer man skulle tro Hanna klarte på strak arm dveles ved for lenge. En umusikalsk og ukledelig brist som hindrer den fra de to øverste karakterene i min bok.

 

Likevel: «Hanna» er nok et eksempel på at actionfilmen kanskje har en fremtid likevel. Og Saoirse Ronan er perfekt i balansen mellom isolert uskyld og morderiske instinkter.


Kommentarer


Abonner

Vær med blant våre 5000+ påmeldere og få det ferskeste rett på epost