Et stygt feilskjær

Admin Filmmag

7. mai 2018

Kategori: Anmeldelse

Se flere artikler

Anmeldt av Mads Kvalvaag Halvorsen

En dag faller Renee Bennett av spinningsykkelen og slår hodet. Hun våkner opp overbevist om at hun er både smellvakker og sylslank, men i virkeligheten ser hun ut som hun alltid har gjort. Det vil si som Amy Schumer, med andre ord verken så stygg eller feit som filmen av en eller annen grunn skal tvinge det gjennom at hun er. I Feel Pretty er en film med et Budskap (stor B, der altså), som allikevel etterlater en veldig besk smak i munnen. Selv med to regissører – som attpåtil har skrevet manuset selv – virker det ikke som om noen har kontroll over hva de faktisk vil fortelle, eller hvordan budskapet best kan formidles.

 

Man fokuserer forunderlig mye på utsiden, hvis målet er å vise at det er innsiden som teller. Schumer settes stadig i situasjoner der hun sammenlignes med damer som Michelle Williams og Emily Ratajkowski. Ved siden av dem ser Schumer riktignok større ut, men hva så? Vitsene som gjøres ut av dette er mer upassende enn morsomme. Det hjelper heller ikke at Renees nyvunne selvtillit gjør henne til en ganske uspiselig person, som overkjører alle hun støter på. Selv hennes gode, gamle venninner får unngjelde – for noe må jo fungere som motvekt i en moralpreken som denne…

Nær sagt dessverre briljerer nevnte Williams i en komisk rolle som viser en helt ny, og spennende side av henne. Hun hadde fortjent en mye bedre film. I tillegg er det katastrofalt når vitsene i en komedie ikke bare er enkle, fordummende og uoriginale, men også til tider motvirker hele budskapet filmen på krøkket vis prøver å komme med. Selv filmens klimaks oppleves nedlatende og overfladisk, der den heller burde vært oppløftende og inspirerende. I Feel Pretty er et stygt feilskjær som man slett ikke føler seg bedre av.


Kommentarer


FLERE NYHETER

Abonner

Vær med blant våre 5000+ påmeldere og få det ferskeste rett på epost