Vond feelgood.

Admin Filmmag

10. juli 2017

Kategori: Anmeldelse

Se flere artikler

Av Mads Halvorsen

 

I In Between møter vi tre ulike kvinner i det moderne Tel Aviv. Med utgangspunkt i deres hverdag, får vi oppleve kontrastene mellom det tradisjonsrike og det moderne, det konservative og det liberale. Historien får sitt utspring i kulturkrasjen som oppstår når Leila (Mouna Hawa) og Salma (Sana Jammelieh) får besøk av mer konservative Noor (Shaden Kanboura). Spenningene som oppstår gir et godt bilde av utfordringene man kan stå overfor i dagens Israel, uten at de kjennes for fjerne for et norsk publikum.

De tre kvinnene spiller utmerket, og bringer til live troverdige og sterke kvinneskikkelser. Omgitt av et stødig ensemble bærer de fram interessante og viktige historier. Noen av scenene er så knallsterke at det er umulig ikke å bli beveget av dem, samtidig som de setter i gang nødvendige tankeprosesser i tilskueren. Særlig blir forholdet mellom kvinner og menn belyst og kritisert på ulike måter, uten at det kjennes påtvunget eller belærende.

Vennskapet som utvikler seg mellom de tre kvinnene er filmens største styrke, og det er lett å heie på alle tre, enda så forskjellige de er. Samtidig etableres en realistisk og kul verden, der særlig musikk og kostymer er med på å løfte uttrykket. Filmen bygger seg opp i et rolig tempo, og andre halvdel kjennes derfor sterkere enn den første. Denne oppbyggingen er med på å forsterke følelsene underveis. Resultatet er en sterk og rørende filmopplevelse, som til tross for alt det vonde nærmest kjennes som en ”feelgood” når alt kommer til alt.


Kommentarer


FLERE NYHETER

Abonner

Vær med blant våre 5000+ påmeldere og få det ferskeste rett på epost