Uforløst.

Nicolai Berg Hansson

12. september 2017

Kategori: Anmeldelse

Se flere artikler

Claire, en enslig jordmor på 50, blir plutselig oppringt av sin fars gamle kjæreste. Hun har lyst til å møte faren igjen og gjøre bot for sine feil, før hun skal dø av kreft. Men problemet er at faren er død, så det blir Claire som ufrivillig må forholde seg til den gamle kvinnen.

 

Catherine Deneuve spiller en elegant, champagne-drikkende diva som seg selv, men gjør også en særdeles flott prestasjon som redd og hjelpeløs. Skal ikke undervurdere henne bare fordi hun var en blond skjønnhet hos Polanski og Bunuel på 60-tallet, den dama kan spille! Og Catherine Frot er minst like god som Claire.

 

Manuset (som er skrevet av samme mann som regisserer) er i og for seg godt skrevet, med fine, troverdige dialoger som hele tiden avslører mer om karakterene. Dessverre spriker fokuset litt, og der filmen hadde tjent på å bare holde seg til forholdet mellom de to kvinnene, er det litt for mange sidespor underveis. Det går ut over både lengde og engasjement. Og nesten som alltid med denne typen europeiske dramafilmer, er det kun historien og spillet som virkelig er interessant, mens filmen mislykkes som en visuell fortelling. Hvorfor må alt være så utrolig hverdagslig og uinspirert hele tiden?

 

Claire er jordmoren som hver dag får nye liv ut i verden, men alt rundt henne minner om døden og hvor meningsløst livet i bunn og grunn er. Det er en fin ironi der, og selv om det ikke er spesielt originalt, er Jordmoren helt greit vellykket i det den prøver på. Skulle gjerne ønsket den prøvde litt mer.


Kommentarer


Abonner

Vær med blant våre 5000+ påmeldere og få det ferskeste rett på epost