Ta med kidsa på en fornøyelig «dog day afternoon».

Nicolai Berg Hansson

23. juni 2016

Kategori: Anmeldelse

Se flere artikler

Alle har vel lurt en gang i blant på hva i all verden kjæledyra finner på når vi har forlatt kåken. I Kjæledyrenes hemmelige liv får du svaret, i hvert fall det svaret som enhver åtteåring ønsker skal være sant.

Max er en søt liten hund som elsker eieren sin mer enn noe annet. At noe skal rokke ved deres vennskap er utenkelig. Helt til hun tar med seg en løshund hjem en dag, et svært hårete beist ved navn Duke. Max er selvfølgelig ikke villig til å si fra seg territoriet sitt. Syns du dette høres veldig ut som Toy Story? Da har du helt rett, for det er mer eller mindre samme historie. Men den liker vi jo, så hvorfor ikke? Max og Dukes fiendtlighet til hverandre fører dem til slutt ut på gatene, hvor en gjeng med eierløse kjæledyr er i ferd med å starte en revolusjon, for å hevne seg på menneskene som satte dem på gata.

Animasjonen er såpass god og alle dyra søte nok til at dette burde være en sikker vinner for alle under ti år, og for mange eldre enn det og. Ikke bare er filmen en underholdende fortelling, men et skikkelig New York-portrett, sett gjennom animerte og fargerike øyne. Det er en real sukkerbombe av en film, med et energinivå som bare Legofilmen kan toppe. Sprett og moro er selvfølgelig velkomment, men et og annet pusterom hadde vært rimelig. Jeg ble i hvert fall noe sliten i hodet, men befinner meg også langt utenfor målgruppa. Ta med kidsa på en fornøyelig «dog day afternoon».


Kommentarer


FLERE NYHETER

Abonner

Vær med blant våre 5000+ påmeldere og få det ferskeste rett på epost