Høy underholdningsfaktor!

Johanne Svendsen Rognlien

24. september 2015

Kategori: Anmeldelse

Se flere artikler

En rar film i ordets positive forstand. Man bygger to karakterer basert på en ikonisk sangduo, syr sammen en artig historie om deres imaginære liv, og lager en helaftens animasjonsfilm av det hele. Musikken sier seg selv, her kommer alle låtene du sitter og venter på, med tilhørende sprelske gags og referanser.

 

Trønderen Øystein Dolmen (“Knutsen”) har skrevet manus sammen med Thomas Moldestad, og vært tett innpå gjennom hele prosjektet, og filmen oser av homage og kjærlighet til Dolmens avdøde venn og kollega, Gustav Lorentzen (“Ludvigsen”). Selvsagt i form av godslig mobbing. Lorentzen var nemlig bergenser (eller rettere sagt født i Bergen og oppvokst i Trondheim), og når de to underlige, små fyrene som bor i en tunnel må dra av gårde sammen med en jente for å befri faren hennes fra en stormannsgal skurk, hvis plan om verdensherredømme går de galeste James Bond-skurker en høy gang, så er det nettopp Bergen de kommer til. Et dystert Bergen med konstant mørk himmel, regn, menneskefiendtlig arkitektur, et kjipt fisketorg og viljeløse Brann-supportere som masjererer i takt med rotter. Det siste er forresten sykt morsomt.

 

Knutsen & Ludvigsen og den fæle Rasputin har blitt et humorkalas for hele familien. Historien er enkel, energisk og barnevennlig, animasjonen er sømløs, frodig og rik på detaljer, underholdningsfaktoren er høy. Her er det mye å gripe fatt i for både små og store.

 


Kommentarer


FLERE NYHETER

Abonner

Vær med blant våre 5000+ påmeldere og få det ferskeste rett på epost