Gjentagende og uinspirert.

Admin Filmmag

23. august 2017

Kategori: Anmeldelse

Se flere artikler

Anmeldt av Mads Kvalvaag Halvorsen.

Kvinnen fra Brest – Kampen mot legemiddelindustrien forteller den sanne historien om Irène Frachon og hennes kamp mot legemiddelselskapet Servier. Frachon arbeidet som lungelege i den franske byen Brest, da hun fattet mistanke til at et legemiddel for overvektige diabetikere førte til livsfarlige bivirkninger. Over drøye to timer følger vi Frachon i hennes arbeid med å få fjernet medikamentet fra markedet. Det kjennes i overkant lenge.

 

Historien er selvfølgelig interessant, og det er slett ikke ufortjent at arbeidet til Frachon og hennes kompanjonger blir gjort tilgjengelig for mannen i gata. Ulempen er at filmen blir for enkel til at den virkelig engasjerer. Det har blitt laget filmer om tilsvarende hendelser før, og underveis vandrer tankene til både Erin Brockovich og Spotlight. Sammenligningen er ikke heldig for Kvinnen fra Brest, som virker gjentagende og til dels uinspirert der de to nevnte filmene er dynamiske og engasjerende. Når hendelsene først skulle filmatiseres, kunne regissør Bercot gjerne strammet til og kuttet ned underveis.

 

I tillegg til den viktige historien, er danskenes Sidse Babett Knudsen et av filmens få høydepunkter. Knudsen har virkelig markert seg internasjonalt etter rollen i TV-serien Borgen, og har gjort både engelsk- og fransktalende roller den siste tiden. Hun har et stort ensemble rundt seg, men mange av karakterene blir for anonyme til at man egentlig bryr seg. Det er kun David mot Goliat-historien som pirrer nervene litt, og det er en kamp man relativt fort aner utfallet av.


Kommentarer


FLERE NYHETER

Abonner

Vær med blant våre 5000+ påmeldere og få det ferskeste rett på epost