Jeg misunner alle som eventuelt ser Min nabo Totoro for første gang

Le LD Nguyen

11. november 2016

Kategori: Anmeldelse

Se flere artikler

En av de største Hayao Miyazaki- og Studio Ghibli-klassikerne relanseres på norske kinoer. Dette er en film som virkelig beskriver barndommens magi med både glede, sårhet og en uforlignelig fantasirikdom. Miyazaki er mesteren som har gitt oss Ponyo på klippen ved havetChihiro og hekseneKikis budservice og andre glitrende perler, men Totoro fra 1988 var filmen som virkelig satte både Miyazaki og legendariske Studio Ghibli på veien mot internasjonal suksess.

En vakker vårdag kommer en tungt lastet bil kjørende gjennom et fredelig landskap, tegnet med en slående vakker fargepalett og streker som føles både moderne og nostalgisk på samme tid. I bilen sitter ti år gamle Satsuki, lillesøsteren Mei, og faren deres, som er på vei til en ny tilværelse i et gammelt hus på landet. For de to søstrene er dette starten på et spennende eventyr, og så fort de er framme, begir de seg ut på oppdagelsesferd i huset og i skogen utenfor. En dag møter de skogsånden Totoro, og vennskapet med skogens ånder viser seg å være en stor hjelp når det røyner på.

Filmen er på samme tid enkel, handlingsrik og veldig rørende. Min nabo Totoro skildrer en nydelig oppveksthistorie, der magien så vidt er synlig i hverdagen, for så å åpenbare seg i all sin prakt for eventyrlystne barnesinn. Jeg misunner alle som eventuelt ser Min nabo Totoro for første gang. Vi som har sett den opptil flere ganger tidligere, har nytelsen av å kunne gjenoppleve eventyret på et stort lerret.


Kommentarer


FLERE NYHETER

Abonner

Vær med blant våre 5000+ påmeldere og få det ferskeste rett på epost