Greit jobba.

Le LD Nguyen

22. juni 2018

Kategori: Anmeldelse

Se flere artikler

Etter Kvinne-Ghostbusters får vi nå tilsvarende variant av kuppfilm-franchisen Ocean’s, døpt Ocean’s 8. Denne gangen er det jentene som skal vise seg som durkdrevne og fingernemme luksuskriminelle. Sandra Bullock er Debbie Ocean, lederen av gjengen og søster av sin bror, Danny (spilt av George Clooney i originalfilmene). Hun slipper ut av fengsel og samler kjapt sammen teamet sitt av mer eller mindre gode venninner, hvis fellestrekk er at de alle er ekspert på et eller annet som kan komme til nytte når verdens feteste diamanthalskjede skal rappes fra et snobbete, fransk motehus.

En rask titt på rollelista forteller deg at det er skuespillere fra øverste hylle foran kameraene her. Ekstra kult er det at Rihanna gjør en artig rolle som datanerd med forkjærlighet for hacking; sangerinnen viser at hun har mer enn nok screen presence til å fylle en rolle av denne typen. Best av alle er likevel Anne Hathaway, i rollen som lumsk, bortskjemt skjønnhet som Ocena’s-gjengen ikke helt vet hvor de har.

Ellers er det ikke forferdelig mye nytt og banebrytende filmskaperne har kommet opp med her. Ocean’s 8 følger kuppfilmens konvensjoner og rytme til punkt og prikke – en skikkelig metronomthriller. Det kunne vært mer sprudlende og oppfinnsomt utført, de gode skuespillerne hadde fortjent et bedre manus, særlig hva replikker angår. Denne spin off’en når ikke de samme høyder som den første Ocean’s-filmen. Det skal dog legges til at heller ikke herreoppfølgerne gjorde det. Ocean’s 8 gjør ikke noen direkte dårlig jobb som slick og underholdende humorkrim, selv om den er litt matt og slapp til tider.


Kommentarer


FLERE NYHETER

Abonner

Vær med blant våre 5000+ påmeldere og få det ferskeste rett på epost