Kodeord: Rødvin og mandelstang på Gimle.

16. april 2017

Kategori: Anmeldelse

Se flere artikler

La oss si det først som sist: Om du skulle ha fullstendig nullstiltinteresse for dans, er ikke Our Last Tango noe for deg. Dokumentaren om det verdenskjente argentinske tango-paret Rego og Copes forteller om deres storhetstid, samt den mørke siden av forholdet deres.

De endte ikke opp på godfot, så intervjuene vi får se av dem er separate. I tillegg iscenesettes deres yngre dager av andre dyktige tangodansere, for å illustrere den lidenskapelige historien.

Dokumentarmessig er den godt utført. Stand-in-skuespillerne er over gjennomsnittlig kapable, og de utvalgte øyeblikkene fra Nieves og Copes går under huden på dem begge i høy emosjonell grad. All dansingen er perfeksjonert
og proft utført, men jeg må ærlig innrømme at jeg blir mett på tango – og spesielt tangomusikk – etter ca. en time.

Det er liten tvil om at filmen egner seg best for de spesielt interesserte, for det er rikelig med gode moves og kule sekvenser her. Faller man på den andre siden der jeg befi nner meg, kan det bli bittelitt kjedelig i lengden. Historien om Nieves og Copes er i det minste meget dramafylt og litt spennende, så underholdningsverdien heves litt på grunn av dette.

Kodeord: Rødvin og mandelstang på Gimle.


Kommentarer


Abonner

Vær med blant våre 5000+ påmeldere og få det ferskeste rett på epost