Fornøyelig reprise

Nicolai Berg Hansson

29. mars 2017

Kategori: Anmeldelse

Se flere artikler

Pingvinenes marsj fra 2005 ble en av de mest suksessfulle dokumentarene noensinne. Den hovet inn både penger og priser, deriblant Oscar for beste dokumentarfilm. Det er tvilsomt at oppfølgeren vil gjøre like stor suksess. Ikke fordi den er mindre imponerende utført, men fordi vi har sett det før, rett og slett.

Det er i hovedsak én pingvin vi henger oss på, som forlater redet og legger ut på den farlige reisen alle unge pingviner må møte.

Det er samme regissør, Luc Jacquet, som har reist tilbake til Antarktis i to måneder og gjort opptak. Han benytter seg av noe av de beste kameraene verden har å by på, og det er ingen grense på hva slags imponerende bilder han skaper, både over og under vann. Det skal ikke mye til for å la seg forføre av bildene og fortellerrytmen, men det er litt vanskelig å hoppe i taket, ettersom det ikke skjer noe nytt her. I hovedsak er filmen den samme som den forrige Pingvinenes marsj, og siden den gang har vi også sett lignende historier bli fortalt på samme måte av David Attenborough i to forskjellige sesonger av Planet Earth. Ikke at det gjør Pingvinenes marsj 2 til noen dårligere film i og for seg, men veldig originalt blir det jo ikke. Dog, produksjonskvaliteten er såpass på topp, og den iskalde naturen såpass fascinerende, at filmen likevel får en liten anbefaling.


Kommentarer


Abonner

Vær med blant våre 5000+ påmeldere og få det ferskeste rett på epost