Neglebitende for barn.

Le LD Nguyen

1. november 2017

Kategori: Anmeldelse

Se flere artikler

Rom 213 har vært en hit i hjemlandet Sverige og slo også godt an under Barnefilmfestivalen i Kristiansand tidligere i år, der den vant hovedprisen. Dette er noe så herlig som en grøsser for hele familien, og en slett ikke ueffen en som sådan.

Vi møter 12 år gamle Elvira, som drar på sommerleir og må stifte nye bekjentskaper. Romvenninnene virker greie nok, kjekke gutter springer rundt og tøffer seg, alt vel og bra. Eneste problemet er at hun må bo på rom 213, der ingen har bodd på 60 år. Av gode grunner…

Regissør Emelie Lindblom har et godt grep på spenningsbygging og konstruerer noen fine, velfungerende sekvenser ved bruk av relativt velkjente og ordinære skrekkfilmgrep. Ting som forsvinner, skikkelser som kan ses av kun hovedpersonen, lys som slår seg av og på av seg selv, knirking i dører og gulv, etc. Kjempekreativt er det ikke, og vi voksne skvetter vel ikke i buksa av dette her, men for barna er det neglebitende greier. Miljøtegningene er også gode og det lekre fotoarbeidet gir bildene et deilig nostalgisk skjær. Savner tiden jeg var barn og dro til Øksnøen på sommerleir.


Kommentarer


FLERE NYHETER

Abonner

Vær med blant våre 5000+ påmeldere og få det ferskeste rett på epost