Et løft fra forrige kapittel

Einar Aarvig

17. august 2016

Kategori: Anmeldelse, Nye Filmer

Se flere artikler

Det første Star Trek-kapitlet i denne reboot-serien er en personlig favoritt. Den prateglade hybriden mellom action, scifi/romopera og rettsalsdrama (er ikke hele filmen en pågående diskusjon om regler og unntak?) og det overskuddspregede B-film-temperamentet gjør den både spretten og slitesterk. Oppfølgeren var tung og anstrengt og lettglemt, var det ikke noe med en intergalaktisk portal og Benedict Cumberbatch som skurk?

Film nummer tre begynner i rolig tempo med halvkledelige innslag av sentimentalitet. Kaptein Kirk kjeder seg om bord på romskipet Enterprise og har i grunnen bestemt seg for å finne en annen jobb. Snart kastes vi imidlertid ut i intrigen, som er omtrent som i alle andre av dagens store hollywood-fantasi-filmer: Alle, skurker som helter er ute etter den samme gjenstanden, halvdelen av et supervåpen som heter Abronath. Det velkjente plottet, med sine transportetapper og forutsigbare handlings-arker gjør første del av …Beyond i tyngste laget. Men i stedet for å la seg knekke av vekten, løfter regissør Justin Lin (Fast&Furious) filmen ut i den lette, underholdende stratosfæren den bør befinne seg i. Det klarner opp, det blir overskudd og finfin romaction og det hele heves ytterligere av det kjærkomne nærværet til den skipbrudne romkrigersken Jaylah (Sofia Boutella).

Star Trek Beyond holder alt den lover og er sånn sett et løft fra forrige kapittel. Men det hadde ikke skadet med et morsommere, lettere og mer selvironisk manus fra moromannen Simon Pegg neste gang.


Kommentarer


FLERE NYHETER

Abonner

Vær med blant våre 5000+ påmeldere og få det ferskeste rett på epost