Johanne Svendsen Rognlien

Kategori: Anmeldelse

Se flere artikler

De fleste av oss kjenner historien om babyen som ble oppdratt av aper i jungelen. Med så mange bøker og spillefilmer opp gjennom åra er det verdt å stille seg spørsmålet om vi trenger enda en film om Tarzan?

Når regissør David Yates gir oss en såpass interessant og spennende historie er svaret ja.

Filmen starter flere år etter at Tarzan/John Clayton har returnert til England. Han lever et kjedelig aristokratisk liv i London, men blir raskt trukket inn i afrikansk kolonikrig. Det er slutten på 1800-tallet og Kongo er under styring av Belgia og kong Leopold. Tarzan drar for å sjekke om det foregår ulumskheter og slavehandel i Kongo på vegne av den britiske regjeringen, men bak invitasjonen står den grådige belgieren Léon Rom. Han har lagt en grusom plan som vil ha fatale følger for Tarzan selv og for Kongo.

3D-effektene når Tarzan slenger seg i lianene er forseggjort og ga meg et skikkelig sug i magen ved flere anledninger, Christoph Waltz er nok en gang genial som filmens antagonist og den historiske konteksten som rammefortelling rundt legenden om apemannen er bra for filmen. Jeg tok meg flere ganger i å sitte og kose meg skikkelig.

Filmen er best i første halvdel,og faller noe siste halvtimen i det som blir en meget svulstig slutt. Som i så mange andre Hollywood-produksjoner er filmen akkurat litt for blankpolert og stereotypisk i sin miljøskildring og karakterportretter. Dette gjør den passe ufarlig og til en eventyrfilm som passer for hele familien.


Kommentarer


Abonner

Vær med blant våre 5000+ påmeldere og få det ferskeste rett på epost