Anbefales på det sterkeste.

Johanne Svendsen Rognlien

Kategori: Anmeldelse

Se flere artikler

Har du noen gang opplevd å befinne deg i en situasjon der du opplever fryktelig urettferdighet, men ikke klart å gjøre noe med det? Vel, det er vel en følelse de fleste av oss kan kjenne seg igjen i. Å se argentinske Wild Tales er derfor en enorm tilfredsstillelse som anbefales på det sterkeste.

 

Seks historier om mennesker som opplever problemer, men som rett og slett går berserk og uhemmet tar igjen er universet vi befinner oss i. Det er blant annet en mann som hevner seg på et firma som tauer bort biler, en far som prøver å bestikke en vaktmester, en kvinne som får en fryktelig nyhet i sitt eget bryllup og en mann som gjør en forbikjøring han skulle ønske han aldri hadde gjort.

 

Filmen som vant publikumsprisen under fjorårets Film fra Sør-festival er en enorm befrielse og ikke minst fryktelig morsom å se. Den drar ikke bare humoren inn i det absurde, det er til tider også herlig bekmørkt. Og på samme tid som du veksler mellom å le og å holde deg for munnen tegner regissør Damian Szifron opp interessante moralske dilemmaer som sitter igjen etter filmens slutt.

 

Szifron har en herlig og fantasifull måte å fortelle på. Dette er en film som vil sjokkere og glede på samme gang. En film med et enormt persongalleri der samtlige skuespillere innfrir i sine respektive roller og historier. Den episodiske fortellerformen på langfilmen er langt fra død, og det er noe vi skal være veldig, veldig glad for.

 


Kommentarer


FLERE NYHETER

Abonner

Vær med blant våre 5000+ påmeldere og få det ferskeste rett på epost