I den femte Karsten og Petra-filmen prøver duoen å skaff e en kjæreste til Petras mor, Maria.

Le LD Nguyen

10. mars 2017

Kategori: Intervju

Se flere artikler

Etter fire filmer ble barneskuespillerne for gamle og måtte erstattes. I Karsten og Petra – ut på tur har Oliver Dahl (7) og Alba Ørbeck-Nilssen (6) overtatt stafettpinnen fra Elias Søvold-Simonsen og Nora Amundsen. Janne Formoefortsetter imidlertid i rollen som Maria, moren til Petra. Denne gangen bærer det ut på fjelltur, og barna digger turguiden Aksel såpass at de vil prøve å spleise han og Maria, siden Petra mangler en pappa.

– Det var vemodig når de andre barna sluttet etter å ha jobbet så tett med dem over så lang tid, sier Janne Formoe til Filmmagasinet.

– Når det er sagt er de to nye barna superflinke og en fryd å jobbe med. Når man arbeider med barn er det viktig at alle bidrar til at det blir trygt og en fin opplevelse for dem. Det håper jeg at jeg har bidratt med.

– Barn som skal spleise voksne er et moment vi har sett i barnefilmer tidligere. Hvordan er voksenforhold sett gjennom barnas øyne, tror du? Ser de ting vi ikke ser? Har de noen knep vi kan lære av?

– Barn er ærligere og friere enn oss voksne.Barn er ikke så selvhøytidelige som vi voksne er. Barn tror kanskje også noen ganger at det er litt enklere å bli forelsket en det kanskje er. Så vi bør kanskje lære å være mer åpne slik som barn er.

BARNAS PERSPEKTIV

– Du har jo vært en stor barnestjerne selv. Har du minner og erfaringer fra alle «Kaptein Sabeltann»-opptredenene som du kan bruke til å hjelpe barneskuespillere som du spiller mot nå?

– Det er dine ord at jeg har vært en barnestjerne for jeg føler det ikke slik.
Dessuten er det stor forskjell på å være 14 og 5,5.

– Hender det at du «overstyrer» regissøren litt når du har forslag til ting som burde gjøres for å få maks ut av barna?

– Jeg bruker nok mest av min erfaring som mor i mitt møte med de unge skuespillerne. Det er viktig å være med på leken. Jeg håper virkelig ikke jeg overstyrer regissøren, haha.

– Hva er det mest magiske ved Tor Åge Brungsværds univers?

– Det fine med Tor Åges univers er enkelheten og at historiene virkelig er fra barnas perspektiv. Bekymringer som for oss voksne kan virke ubetydelige er super viktig for dem. For eksempel å miste kosebamsen sin. Dessuten faller historiene i smak fra veldig tidlig alder og vedvarer ganske lenge.

– Har du et favorittminne fra en familietur fra barndommen?

– Jeg husker at jeg var på skogstur med mamma, pappa og mormor og morfar. Vi plukket tyttebær og mormor og jeg lagde dyr av kongler og fyrstikker. Plutselig sa mormor at hun måtte flytte bilen litt. Det gjorde et voldsomt inntrykk på meg fordi jeg ikke ante at hun hadde sertifi katet. Jeg så henne ikke kjøre før eller siden det, men har aldri glemt det. Jeg var på Petras alder.


Kommentarer


FLERE NYHETER

Anmeldelse

Guernsey forening for litteratur og potetskrellpai

5 dager siden
Og årets mest kronglete tittel går til et rimelig platt A4-romantisk drama, som dessverre speiler lite av den oppfinnsomme «quirken» man finner i...
Anmeldelse

Ordets makt

3 uker siden
En arrogant, ensom og misantropisk foreleser med antydning til alkoholproblemer og rasisme fornærmer en fersk kvinnelig student med arabisk bakgrunn. For...
Anmeldelse

I Feel Pretty

3 uker siden
Anmeldt av Mads Kvalvaag Halvorsen En dag faller Renee Bennett av spinningsykkelen og slår hodet. Hun våkner opp overbevist om at hun er både...
Abonner

Vær med blant våre 5000+ påmeldere og få det ferskeste rett på epost