Det var vanvittig å se Johnny Depp endre personlighet.

Le LD Nguyen

4. juni 2017

Kategori: Intervju

Se flere artikler

Den siste installasjonen i Pirates-franchisen er kun overgått av Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides når det gjelder budsjett. Filmen er dyrere enn saker som Avatar, Titanic, Star Wars: The Force Awakens og Ringenes Herre– og Hobbiten-filmene – selv etter inflasjonsjustering. Bak spakene sitter altså to nordmenn.

 

FRA ET STORHAVSDRAMA ET TIL ANNET

 

Espen Sandberg (til høyre) og medregissør Rønning har tidligere gjort den forglemmelige Hollywood-filmen Bandidas (2006) sammen, men scorte full pott med norske storproduksjoner som Max Manus (2008) og Kon-Tiki (2012). Og det var sistnevnte storhavsdrama som åpnet lukene til Salazar’s Revenge.

-Uten tvil. Den be jo nominert til både Golden Globe og Oscar, og da kom vi liksom inn i en annen klubb, kan du si. Både Joachim og jeg hadde kjempelyst til å lage den nye Pirates-filmen, og vi jaktet aktivt på jobben – og fikk den til slutt, i hard konkurranse med mange andre. Tror vi pitchet overfor produsent Jerry Brukckheimer og Disney i tyve møter eller der omkring.

Pirates of the Caribbean til tross; det er ingen Karibia på bildene, all filming har foregått i Australia.

-Nesten alt. Vi gjorde i hvert fall 90 % i Australia, i tillegg til noen turer til Vancouver og London.

 

 Det ser jo ekstremt eksotisk og vakkert ut på film. Føltes det sånn for dere også, som hadde hodet nedi arbeid?

-Ja, faktisk! Det var helt fantastiske locations, og crewet var ekstremt proff. Australia er jo veldig naturskjønt og eksotisk. De har de hviteste strendene, glassklart vann og dessuten jungel. Vi dro nedover mange måneder før innspillingsstart, dro på location scouting, dessuten var det mye som måtte bygges.

-Du, hvordan er det egentlig å jobbe med et så enormt budsjett? 320 millioner dollar, dyrere enn alt som James Cameron, Peter Jackson og de gutta der har hatt fingrene sine borti…

-Haha, ja, ingen tvil om at det er en gedigen sum. Enorme actionsekvenser, store stjerner, store scener, CGi… det baller fort på seg. Alt og alle er liksom the best of the best, det er jo det Jerry Brukheimer er kjent for.

-Serien har jo hatt en litt nedadgående kurve siden den første, fantastiske filmen. Føltes det litt som å komme til en fest som var over, og ansvar for å sparke den i gang igjen?

-Sånn følte ikke vi det. Pirates er i høyeste grad en levende franchise. Vår oppgave var å få tilbake noe av den friskheten som film nummer en hadde, og den har da også vært vår ledestjerne hele veien. Samtidig ville vi tilføre en enda større grad det skumle og spennende, og ikke minst emosjonelle. Lage noe som føles både kjent men på samme tid originalt.

 

SAMLE BANDET

Salazar’s Revenge markerer både en avrunding og en ny start. Jack Sparrow er en selvfølge, men også gamle helter som Will Turner, Elizabeth Swann og Barbosa dukker opp igjen. Samtidig introduseres nye rollefigurer, en ny generasjon, som skal føre an i kommende filmer.

-Vi ville samle bandet, få tilbake følelsen vi fikk da vi så ener’n. Samtidig ligger det jo i kortene at fokuset fremover skal ligge hos den nye generasjonen. Pluss Jack Sparrow, da. Han er jo universets sentrum, hehe.

-Hvordan reagerte store stjerner som Keira Knightley og Orlando Bloom på at de nå har fått veldig mye mindre plass?

-Alle er glade for å være tilbake, Pirates har vært en stor og viktig del av livet deres. Det har bare vært positive vibber, ingen diskusjon som screen time og sånt.

-Dere har tidligere fortalt at innspillingsdagen gjerne startet i traileren til Johnny Depp. Spiste dere frokost sammen og skravlet om dagens scener?

-På morgenen gikk vi først innen settet og sjekket at alt var klart. Deretter gikk Joachim og jeg til Johnny. Der diskuterte vi scener, tekst og kamerastillinger, mens Johnny fikk på seg sminke og kostyme. Han er et oppkomme av ideer og er veldig fantasifull. Det var gøy å kaste ball med han. Han har jo skapt Jack Sparrow. Selv etter at vi var enige om detaljer, hendte det rett som det var at han improviserte og gjorde nye ting under innspilling, som funket enda bedre. Han bryr seg veldig om filmen og karakteren.

I tillegg til Depp finner vi størrelser som Keira Knightley, Orlando Bloom og Javier Bardem på rollelista, samt nykommerne Brenton Thwaites og Kaya Scodelario.

-Hvem var artigperen på settet?

-Johnny var den store comic reliefen, helt klart. Det var vanvittig å se han endre personlighet og gå inn i rollen. Men alle var fine folk, veldig fokuserte, morsomme og positive, jeg merket ikke noe til primadonnanykker.

-Og nå skilles din og Joachims veier, dere skal gjøre filmer på hver deres kant, du skal jo blant annet i gang med filmen om Roald Amundsen. Skilles dere for godt?

-Akkurat nå er vi bare opptatt av lanseringen av Salazar’s Revenge. Men det ligger ikke noe dramatikk i at vi skal lage filmer hver for oss en stund fremover, såpass kan jeg si.


Kommentarer


FLERE NYHETER

Anmeldelse

Wildling

5 dager siden
  Anmeldt av Mads Kvalvaag Halvorsen.  Tyske Fritz Böhm har en CV proppfull av ulike filmerfaringer. Han har for eksempel klippet, skrevet...
Anmeldelse

A Ciambra

3 uker siden
Hoi, dette var både bra og mektig. I en frittstående oppfølger til flyktningedramaet Middelhavet følger regissør Jonas Carpignano den fjortenårige...
Anmeldelse

Skyggen fra treet

3 uker siden
Hat avler hat. Også på Island. Skyggen fra treet handler i hovedsak om en uheldig familie og deres destruktive forhold til resten av verden. Det...
Abonner

Vær med blant våre 5000+ påmeldere og få det ferskeste rett på epost