Seriekavalkade

Johanne Svendsen Rognlien

16. desember 2016

Kategori: Nyheter

Se flere artikler

10 FAVORITTØYEBLIKK FRA 2016 (NB! spoiler alert!)

1. GAME OF THRONES ”BATTLE OF THE BASTARDS”

 

Holdt pusten store deler av episoden – bortsett fra da jeg satt og hylteREVENGE – FINALLY REVENGE!

 

2. THE FALL ”HIS TROUBLED THOUGHTS”

 

”We’ve chosen to work in a masculine, paramilitary, patriarchal culture. Let’s not let it beat us.” #WORD – PS. Stella Gibson is my hero!

 

3. THE WALKING DEAD ”THE DAY WILL COME WHEN YOU WON’T BE”

 

”Welcome to a brand-new beginning, you sorry shits!” sa Negan og slo i hjelp Glenn og Abraham med Lucille. For en sesongåpning.

 

 

4. ORANGE IS THE NEW BLACK ” THE ANIMALS”

 

Å si farvel til Poussey er et av de mest hjerteskjærende øyeblikkene på seriefronten i 2016. Får vondt i magen av å tenke på det.

 

5. TRANSPARENT ”IF I WERE A BELL”

 

Tilbakeblikkene til Mort/Mauras barndom er uhyre viktige for å forstå hovedkarakteren. Så sesongen i ett jafs, og denne episoden sto igjen som den beste.

 

6. THE PEOPLE V. O. J. SIMPSON: AMERICAN CRIME STORY ”MARCIA, MARCIA, MARCIA”

 

Scenen der aktoratets Marcia Clark trer inn i rettsalen med ny hårsveis og sexismen mot henne er så kraftig at hun bryter sammen gjorde meg innmari sinna.

 

7. THE NIGHT OF ”THE BEACH”

 

Spenningskurven i første episode er mesterlig. Satt og beit negler mens jeg ventet på at noen skulle trekke opp den blodige kniven fra jakkelomma til Naz.

 

8. BETTER THINGS ”FUTURE FEVER”

 

En liten perle av en serie. Scenene der datteren Max åpner seg for Sam og fremtidsangsten velter frem er så veldig gjenkjennelig og ikke minst så varmt skrevet.

 

9. STRANGER THINGS ”THE MONSTER”

 

Hjertet mitt smeltet da Eleven beskyttetMike og Dustin fra mobberne, Mike forteller hvor glad han er for at hun reddet dem og scenen avsluttes med en gruppeklem.

 

10. SKAM S03 E04 + 06

 

Jeg er dypt forelsket i SKAM. To scener fra S03 som gir meg spesielt frysninger er Even og Isaks første kyss under vann, den andre er samtalen mellom Isak og Jonas over kebab i parken. Du veit hva jeg snakker om.

 

OG DETTE KOMMER….

2017 ser ut til å bli et minst like bra serieår som 2016. En del av titlene som allerede er klare slippes på internasjonale strømmetjenester og gjør dem tilgjengelige for alle på samme tid. Andre serier står, i hvert fall foreløpig, uten norsk distribusjon og det må derfor legges inn et lite forbehold om når de eventuelt blir tilgjengelige for oss her i Norge.

Vi vet med sikkerhet at vi kommer til å få et gjensyn med Homeland som i sesong seks bringer Carrie og gjengen tilbake til USA. Det blir mer av publikumsfavorittene Game of Thrones, Orange is the New Black, Stranger Things og jeg gleder meg spesielt til å se hvordan Lena Dunham klarer å avslutte historien om kvinnene i Girls. Jeg ser også frem til å se om Westworld fortsetter å utfordre meg (sesong to kan først være klar i 2018, men vi nevner den likevel), og jeg digger at Love som jeg så på en dag kommer med en andresesong.

Av nye serier skal det bli spennende å se Amy Adams i thrilleren Sharp Objects som kommer på HBO og er bygget på boka til Gillian Flynn med samme navn. Marvel fortsetter å produsere serier basert på sine superhelter og i mars kommer Iron Fist på Netflix som igjen leder opp til The Defenders (bestående av superheltteamet Daredevil, Jessica Jones, Luke Cage og Iron Fist) som også sendes på Netflix i 2017. Basert på barneboken med sammen navn og med Neil Patrick Harris som Grev Olaf er A Series of Unfortunate Events noe som garantert vil vekke manges barnsdomsminner. Trenger du mer eventyrserier er den mørkere versjonen av The Wizard of Oz, Emerald City, som kommer i begynnelsen av januar mest sannsynlig et godt alternativ.

På komediefronten virker Downward Dog som min type serie. Digger hovedrolleinnhaver Allison Tolman som mange vil kjenne igjen fra sesong to av Fargo. Har også en del forventninger knyttet til serien Trial and Error som handler om en advokats forsvar av en diktprofessor (John Lithgow) som er beskyld for å ha drept kona si. Vi får også litt superhelthumor neste år når Powerless har premiere. Serien handler om et forsikringsselskap som representerer mennesker som krever tap dekket for skader gjort av superhelter og har blant annet Danny Pudi, kjent fra Community, på rollelista.

Twin Peaks er den serien det for meg personlig er knyttet mest spenning til i 2017. Etter mye frem og tilbake er universet som virkelig fi kk meg til å digge TV-serier tilbake på skjermen. Jeg gleder meg ufattelig mye og er samtidig litt redd, men har tror på at kapteinen av skipet, David Lynch, kan styre dette elegant i land. Fingers crossed!


Kommentarer


Abonner

Vær med blant våre 5000+ påmeldere og få det ferskeste rett på epost