Stjerneskudd: DANIEL KALUUYA

16. april 2017

Kategori: Nyheter

Se flere artikler
United International Pictures

Daniel Kaluuya er født i London, med foreldre fra Uganda. Han var et stabeist som ung, og skrev sitt første teaterstykke som niåring, kun for å motbevise fordommene læreren hans hadde mot ham. Hans aller første erfaring foran kamera var en birolle i filmen Shoot the Messenger fra 2006, etterfulgt av noen strøjobber på mindre TV-serier.

Da Kaluuya fikk en fast rolle i kultserien Skins som 17-åring, ble fremtiden hans for alvor sikret i bransjen. I utgangspunktet skulle han bare ha en gjesterolle i én episode, men manusforfatterne digget Kenneth, den poshe karakteren, og skrev ham inn som fast inventar. Kaluuya fikk også skrive to av episodene til serien, og hadde siden barndommen holdt fast ved den sterke interessen for skriving.

Etter suksessen med Skins, ble Daniel et gjenkjennelig TV-tryne i Storbritannia og var blant annet innom Dr. Who. I tillegg utforsket han teaterscenen, og i 2010 fikk han en hovedrolle i et stykke på Royal Court Theatre i London.

MISTET ROLLER GRUNNET HUDFARGEN

Den oppmerksomme TV-titteren vil kanskje kjenne igjen Daniel Kaluuya fra en av episodene i den ekstremt kritikerroste antologiserien Black Mirror. I episoden “Fifteen Million Merits” spilte han rollen som Bing, satt til et futuristisk univers hvor mennesker må bruke treningssykler for å skape energi, og tjener til livets opphold basert på hvor mange mil de sykler.

Daniel Kaluuya er kinoaktuell med Allison Williams i Get Out, en satirisk thriller om rasisme og fordommer. Chris skal møte kjærestens (Williams) familie for første gang, men problemet er at de ikke vet at han er svart. I forstadene ulmer nemlig en grøsseraktig rasisme, hvor svarte mennesker forsvinner på “uforklarlig” vis. Filmen var en stor Sundance-favoritt og har blitt beskrevet som “filmen som forklarer det ekte marerittet om å være mørkhudet blant hvite folk”. Kaluuya uttalte nylig i et intervju med W Magazine at han er overlykkelig over å ha landet rollen, men er generelt skuff et over å ha misset mange roller på grunn av hudfargen sin – noe han har fått høre flere ganger direkte fra castingbyråer.

I dag er han fast bestemt på å ikke delta på prosjekter som demoraliserer eller ignorerer kompleksiteten til svarte mennesker. Neste år har Kaluuya en av sidekickrollene i Marvel-filmen Black Panther, og vi får også se han i en ledende rolle i Steve McQueens neste film Widows.


Kommentarer


FLERE NYHETER

Abonner

Vær med blant våre 5000+ påmeldere og få det ferskeste rett på epost