SWITCHEROO!

Einar Aarvig

25. april 2018

Kategori: Nyheter

Se flere artikler

Filmer med rollebytte og/eller der ulike personligheter bebor den samme kroppen, kler seg ut, eller andre havner i lignende forviklinger er stort sett ganske bra. Her er våre bodyswap-favoritter.

 

Big (Penny Marshall, 1988)

Bilderesultat for big tom hanks

Filmen som etablerte Tom Hanks som stjerne er en klassiker i genren. Ja kanskje en slags klassiker, rent generelt. En hundset guttepjokk ønsker han var stor. Og forandres til en tredveåring; barnslig og festlig og tindrende spilt av Hanks.

 

The Hot Chick (Tom Brady, 2002)

Forenklet fortalt: Skolens heiteste og mest jålete snuppe (Rachel McAdams i en tidlig rolle) våkner opp med den hårete, småkvapsete kroppen til Rob Schneider, som får mye fint å spille på her. Effektiv og morsom kombinasjon av krimfortelling og highschool-komedie, med et syltynt budskap om at det er det indre som teller.

 

Face/Off (John Woo, 1997)

Bilderesultat for face/off

Jepp, kroppsbyttevarianter finnes også utenfor komigenren. På nittitallet var filmstjernene enda større enn i dag, og det er fremdeles en fryd å se Nicolas Cage og John Travolta parodiere hverandre som skurk og helt.  Innimellom de spektakulære, hongkongske actionsekvensene til John Woo.

 

Freaky Friday (Mark Waters, 2003)

Lindsay Lohan gjorde jo noe beslektet (sic) i Foreldrefellen fra 1998, men her er hun fullstendig briljant. Jamie Lee Curtis er heller ikke dum, tvert i mot. Mor og datter bytter kropper etter å ha spist en mystisk lykkekake. Litt problematisk, siden det er et bryllup på vei!

 

Lost Highway (David Lynch, 1997)

Bilderesultat for lost highway

Skal vi se. Bill Pullman er plaget frijazz-saksofonist med smakfull kåk, flottenfeier-venner og en kjølig, muligens utro kone. Dreper han henne? Ja, han gjør nok det, og mens han venter på dødsstraff transformeres han til en ung arbeiderklassefyr med det man tror er et herlig ukomplisert liv.  PS: Ikke komedie.


Kommentarer


FLERE NYHETER

Abonner

Vær med blant våre 5000+ påmeldere og få det ferskeste rett på epost