Total Verhoeven!

Admin Filmmag

1. mars 2017

Kategori: Nyheter

Se flere artikler

Kinoaktuelle Elle er blant årets høydepunkter, og nå kan du bla deg litt tilbake i Paul Verhoeven-katalogen.
Cinemateket i Oslo setter nemlig opp en omfattende retrospektiv.

Det har stormet rundt Verhoeven helt siden han begynte å lage film, og det var all balubaen som gjorde at han på 80-tallet «rømte» til Hollywood, der han markerte seg med RoboCop og Total Recall, før han gjorde erotiske thrillere til god butikk med Basic Instinct. Men så krasjlandet han med Showgirls, filmen som lenge ble regnet som verdens verste film. To år senere kom Starship Troopers, en satire som heller ikke ble tatt spesielt godt imot («steindum» ifølge Pål Bang-Hansen).

Sjekk fullt program: http://www.cinemateket.no/

Cinemateket synes imidlertid at Paul Verhoeven har blitt urettferdig behandlet og mener det er på tide å revurdere ham. De har spadd frem kortfilmer fra 60-tallet, flyr inn Verhoevens biograf Rob van Scheers og gir deg muligheten til å se titler som den sagnomsuste Turkish Delight fra 1973, og Black Book (2006) som knapt har blitt vist i Norge før.

Dessuten viser de Showgirls og inviterer til diskusjon i forbindelse med en av visningene. For det er visst ikke bare på Cinemateket de har fått øynene opp for Verhoeven – de siste årene har en rekke journalister og filmvitere blant annet sett nærmere på Las Vegas-dramaet Showgirls. Og nå som Elle har rast rundt på festivaler og overøst Isabelle Huppert med priser, kan det synes som om Paul Verhoeven for første gang i sitt liv både er kontroversiell og respektabel.

Les vår anmeldelse av ELLE


Kommentarer


FLERE NYHETER

Abonner

Vær med blant våre 5000+ påmeldere og få det ferskeste rett på epost