Lisa Loven Kongsli er aktuell som amazonen Menalippe i den nye Wonder Woman-filmen, en rolle hun fikk etter å ha sendt selfie-opptak med iphonen fra hytta.

Johanne Svendsen Rognlien

Kategori: Intervju

Se flere artikler

Filmen er, som de innvidde selvfølgelig er klar over, basert på karakterer og historielinjer fra DC Comics-universet. Wonder Woman var opprinnelig en amasoneprisesse ved navn Diana. Hun vokste opp hos sitt folk på en øy og ble fostret opp til å bli en evnerik og tøff kriger. Etter et møte med en strandet amerikansk pilot, som forteller henne om den elendige forfatningen verden er i, bestemmer hun seg for å gjøre noe med saken.

FRYKTLØS KRIGER

Norske Lisa Loven Kongsli (helt til venstre) kapret en rolle Hollywood-blockbusteren, og er dermed i selskap med stjerner som Gal Gadot (hovedrollen), Connie Nielsen, Robin Wright og Chris Pine. Filmmagasinet fikk fatt i Lisa da hun var hjemme i Oslo en tur, i forkant av lanseringen av filmen som fort kan gi henne fotfeste på det internasjonale filmkartet.

-Endelig kommer det en film fylt med badass damer. Hvordan kjennes det å være med i en superheltfilm der kvinnene er i sentrum?

Chris Pine og Gal Gadot

-YES!!! Det kjennes helt riktig! Jeg har lenge jobbet for å sette fokus på sterke kvinnelige roller – både i livet og i filmens verden, så dette er selvfølgelig dritgøy og veldig i tiden! Jeg har så og si sluttet å lese bøker med mannlige hovedpersoner, men på kino er det fortsatt en overvekt av mannlige hovedroller og utfordringene de møter. Det er på høy tid at det skjer et sceneskifte over til det kvinnelige perspektivet, både foran og bak kamera.

-Kan du fortelle oss litt om Menalippe og hvilken rolle hun spiller i filmen?

-Menalippe er en fryktløs kriger med et sterkt rettferdighetsbehov. Hun lever sammen med de andre amasonene på øya Themiscyra, og trener kontinuerlig til kamp for å bistå mennesket i kampen for det gode. Hun er løyntnanten i den amasonske hæren, nestkommanderende ved siden av general Antiope, som er spilt av Robin Wright, begge tanter til selveste vidunderkvinnen.

-Hadde du stor kjennskap til Wonder Woman-universet?

-Jeg vanket på Avalon og leste mye tegneserier, men det var Modesty Blaise som var min nærmeste helt og personlig har ikke Wonder Woman betydd så mye for meg i oppveksten. Nå når jeg vet mer om opprinnelse, bakgrunn og verdiene hennes, ser jeg jo at vi hadde vært en super match

 

GAV CHRIS PINE DAME-RÅD

Turist, 2014.

 

-Turist, Okkupert og Løvekvinnen… og så vipps over i Hollywood. Hvordan skjedde dette?

-Dette skjedde i kjølvannet av Turist som var shortlistet til Oscar for beste utenlandske film. Da var jeg i LA i en måned for å finne et agentkontor – som i dag som representerer meg internasjonalt. Sammen med min danske agent og manager, Anne Lindberg, opplever jeg gode muligheter til å prøvefilme for roller utenfor Norge og Skandinavia. Da jeg ble bedt om å gjøre en selftape til Wonder Woman sommeren 2015, var jeg på hytta med familien langt unna strøm og sminkepung. Naturlig saltvannshår og iPhone funket visst for regissør Patty Jenkins.

Robin Wright og Chris Pine – du er i godt selskap i filmen. Hva snakker man med disse folka om?

– De er topp folk med godt humør og med utfordringer som alle oss andre. Chris var for eksempel singel under innspilling og ville gjerne ha gode råd om hvor og hvordan man fant “the one.” Selvfølgelig ba jeg ham komme til Norge. Robin var opptatt av at hun ønsket å sitte i registolen, så vi snakket en del om hva hun ønsket å fortelle med prosjektene sine.

Og så er du med i Justice League også… Er det nå det virkelig tar av?

– Ja, det lurer jeg også litt på? I første omgang blir det fryktelig spennende å se hva folk synes om Wonder Woman. Jeg ble helt gira da jeg så filmen for noen dager siden, og har en sterk tro om at den vil underholde et bredt internasjonalt publikum – menn som kvinner.


Kommentarer


FLERE NYHETER

Anmeldelse

Wildling

5 dager siden
  Anmeldt av Mads Kvalvaag Halvorsen.  Tyske Fritz Böhm har en CV proppfull av ulike filmerfaringer. Han har for eksempel klippet, skrevet...
Anmeldelse

A Ciambra

3 uker siden
Hoi, dette var både bra og mektig. I en frittstående oppfølger til flyktningedramaet Middelhavet følger regissør Jonas Carpignano den fjortenårige...
Anmeldelse

Skyggen fra treet

3 uker siden
Hat avler hat. Også på Island. Skyggen fra treet handler i hovedsak om en uheldig familie og deres destruktive forhold til resten av verden. Det...
Abonner

Vær med blant våre 5000+ påmeldere og få det ferskeste rett på epost