100 ting

100 ting

Tyskland 2018
Regi: Florian David Fitz
Med: Florian David Fitz, Matthias Schweighöfer, Miriam Stein, Hannelore Elsner
Genre: Komedie/Drama
Premiere: 24. januar

Bestevennene Toni og Paul er over snittet opptatt av materielle goder. Paul har et helt skap stappfullt av ubrukte sneakers, mens Tonis morgenrutine ville gjort selv Patrick Bateman stolt. Etter en heidundrende fyllekule våkner de opp splitter nakne i hver sin tomme leilighet, med minnet om et dumt veddemål murrende i bakhodet. Klarer de seg uten alle tingene sine? Ja, så enkelt er altså premisset. Hver dag får de tilbake én ting, og det inkluderer altså undertøy – og mobiltelefon. (Dilemma!) For hva er egentlig det viktigste her i livet?

Hvis du syns dette høres både moraliserende og tøysete ut, så har du helt rett. Dette er en typisk kompiskomedie der rivalisering, nakenhet og slapstick brukes som utgangspunkt for humor. Det er vitser her som funker, men mye oppleves både platt og forutsigbart. Nevnte jeg forresten den mystiske jenta de to kompisene møter i lagerbygningen der absolutt alle tingene deres på magisk vis ble lagret over natten? Ja, vi snakker selvfølgelig trekantdrama også.

100 ting er skrevet og regissert av Paul selv, Florian David Fitz. Dette er hans tredje film som regissør, og den andre i det som fort kan bli en kompistrilogi med medskuespiller Matthias Schwighöfer (Toni). De to er ikke akkurat Tysklands beste skuespillere, men klarer på merkelig vis å gjøre de to relativt uspiselige typene til ok likandes karer allikevel. Det er akkurat nok sjarm i dem til at man tåler krumspringene i manus, og det er et eller annet med at det ofte er ganske underholdende å se på folk som har hatt det gøy når de lager film. Når avslutningen endatil klarte å presse fram en tåre i øyekroken, er det nesten fristende å gjøre gode miner til slett spill. Men nei, 3 stjerner får være nok – hvis nå Toni og Paul finner plass til dem i sin akk så minimalistiske nye tilværelse.

Mads Kvalvaag Halvorsen

Trailer

Filmmagasinet er Norges største rendyrkede magasin om film (målt i lesertall og opplag), og har en historikk som strekker seg helt tilbake til 90-tallet. Vi tar sikte på å favne bredt med underholdende tekster om de store filmene, samtidig som vi gjør plass til artikler og spalter som tar for seg kultfilmer, kvalitetsfilmer og uavhengige produksjoner. Norsk film er også et viktig satsningsområde for oss. Du finner oss på de fleste kinoene i Norge.

Følg oss