The Boy Behind the Door

The Boy Behind the Door

USA 2020
Regi:  David Charbonier, Justin Powell
Med: Lonnie Chavis, Ezra Dewey
Genre: Thriller/Horror
Premiere: 12. november

Etter en litt kronglete start der de to guttene Kevin og Bobby lover hverandre å være «bestevenner for alltid», og snakker på en måte ingen 12 år gamle gutter noensinne har snakket sammen, kommer The Boy Behind the Door seg greit i gang som spenningsfilm. Gutta blir kidnappet og separert til hver sin del av et gammelt, skummelt hus. Filmen fortsetter som en katt-og-mus-lek mellom vennene og kidnapperen gjennom mørke ganger, knirkete trapper og flakkende lys.

Filmskaperne har gjort et godt valg i å vise gjerningsmannen ytterst sjeldent, og lenge holder filmen på spenningen ved å gi oss små drypp med informasjon, men presenterer samtidig nye spørsmål. Vi opplever filmen gjennom barnas øyne, hovedsakelig Bobby, som viser en handlekraft utenfor troverdighetens grenser, men det er likevel spennende. Filmen lykkes i å skape en klaustrofobisk stemning med veldig få midler: én location og bare et knippe skuespillere. Det skal også sies at begge guttene, som ikke kan være mer enn 12-13 år, spiller utrolig godt, stort sett bedre enn de voksne. La gå at de til tider viser en nesten MacGyver-aktig oppfinnsomhet, filmen tar ikke seg selv sånn altfor seriøst. Etter en uventet twist og en åpenbar homage til The Shining, klarer ikke filmen helt å levere i tredje akt det den til en viss grad lovte i begynnelsen. Det får være grenser på hvor skurkete kidnapperen skal være, og hvor mange ganger gutta kan komme seg unna, men blir igjen i huset. Men med sine 80 minutter er filmen kort og konsis, det står respekt av å ikke tyne en historie for langt. I og med at dette er regissørduoens debutfilm, skal man ikke se bort ifra at de kan bli et slags skrekkfilm-radarpar fremover.

Nicolai Berg Hansson

Trailer

Filmmagasinet er Norges største rendyrkede magasin om film (målt i lesertall og opplag), og har en historikk som strekker seg helt tilbake til 90-tallet. Vi tar sikte på å favne bredt med underholdende tekster om de store filmene, samtidig som vi gjør plass til artikler og spalter som tar for seg kultfilmer, kvalitetsfilmer og uavhengige produksjoner. Norsk film er også et viktig satsningsområde for oss. Du finner oss på de fleste kinoene i Norge.

Følg oss