Foto: Disney+

The Bear – Nye høyder i sesong 3

Les hva stjernene har å si om den nye sesongen.

Filmmagasinet deltok nylig på pressekonferansen om den spennende nye tredje sesongen av den svært populære, prisvinnende serien The Bear (2022-) som vises ekskusivt på Disney+ i Norge. Under pressekonferansen ble traileren for den nye sesongen vist og casten svarte på spørsmål om hva den nye sesongen har å by på.

Fra casten møtte vi Ricky Staffieri (Ted Fak), Matty Matheson (executive producer og som spiller rollen som Neil Fak), Liza Colón-Zayas (Tina), Lionel Boyce (Marcus), Abby Elliott (Natalie), Ayo Edebiri (som både regisserte episode 6, «Napkins», og spiller Sydney), Ebon Moss-Bachrach (Richie), og Jeremy Allen White, som spiller hovedrollen Carmy. Med denne stjernespekkede line-upen og spennende nye episoder nylig sluppet, er det ingen tvil om at den tredje sesongen av The Bear vil fortsette å fange seernes interesse og levere dramatikk og underholdning på høyeste nivå.

Her er et utdrag fra pressekonferansen og praten med casten:

Matty, som en veldig suksessfull kokk og eksekutiv produsent for serien, hvordan har dere jobbet med å utforme menyene i selve showet? Spesielt nå i sesong 3, med tanke på at de endrer rettene ganske ofte, hvordan ble beslutningene om å lage disse rettene tatt? Og for skuespillerne, var det noen retter som var spesielt vanskelig å lage eller få til å se ekte ut?

Matty Matheson:
Courtney Storer som er kulinarisk produsent for serien håndterer mye av menyutviklingen. Jeg jobber med henne og teamet hennes rundt idéutviklingen til Carmy og Syd i serien, hva de skal tenke på og hvordan de skal utføre rettene og lage menyene. Vi må tenke på hvem de er som kokker og hvordan de ville presentert seg fra et kulinarisk perspektiv.

Vi hadde noen virkelig gode kokker, og Courtney er fantastisk på å utføre og lage den maten vi trenger og til å bringe den til live. Og det var helt klart noen retter som var vanskeligere enn andre. Mange av dessertene som Lionel og Marcus lagde og fortalte historier gjennom var vanskelige. Bakverk involverer mye vitenskap, det er mye som går inn i det. Men totalt sett, prøver vi å lage vakker og gjennomtenkt mat og presse grensene.

Det er alltid noe å fikse i en ny restaurant!
Ricky Staffieri som Ted Fak, Jeremy Allen White som Carmy og Matty Matheson som Neil Fak. (Foto: Disney+)

I traileren ser vi at det blir nevnt «Non-negotiables», ting som ikke kan forhandles om. Er det noen ikke-forhandlingsbare ting i forbindelse med å lage denne serien?

Ayo Edebiri: Ja, å være snille mot hverandre. At alle må lære replikkene sine.

Jeremy Allen White: Møt opp forberedt. Til rett tid.

Abby Elliott: Ja, å være presis er en stor greie. Og ta C-vitaminer.

Ayo Edebiri: Hehe… Ja. Hold deg hydrert.


Sorg ser ut til å være bindevevet i serien. Og ingen har egentlig tatt tak i sorgen etter Mikeys død, og i denne nye sesongen ser ut til at Marcus også blir nødt til å bearbeide sorg.  Vil det bli noen oppgjør med ubearbeidet sorg i denne sesongen, og hva vil det i så fall bety for restauranten som helhet?

Lionel Boyce: Jeg vet ikke hvordan jeg skal svare på det uten å avsløre ting, så jeg vil unngå det minefeltet.

Abby Elliott: Ja, jeg tror at Natalie bearbeider sorgen sin og hun er i ferd med å bli mor. Hun er gravid og kjemper med det faktum at broren hennes hadde denne forferdelige skjebnen, og forholdet hennes til moren og broren er ikke i en god situasjon. Så jeg føler at, ja, hun bearbeider sorgen på den måten.

Ayo Edebiri: Ja, jeg føler at mange forskjellige karakterer har sorg som påvirker dem på forskjellige måter i hvordan de håndterer det. Det er en av de sammenkoblende trådene i serien, så jeg tror sorgen er i ferd med å bli behandlet av forskjellige karakterer på forskjellige måter i denne sesongen.

Ebon Moss-Bachrach: Jeg vil si at det er en av styrkene til serien, og jeg tror en av grunnene til at mange kan relatere seg til den. Sorg er elven som renner gjennom oss alle. Og det er en av de eneste felles tingene vi alle deler i den menneskelige opplevelsen. Og så, ja, alle håndterer det på sin egen måte. Eller ikke…

Hvor mye har oppholdet i fryserommet preget Carmy?
Jeremy Allen White som Carmen «Carmy» Berzatto. (Foto: Disney+)

Matty, hvordan var det å være medforfatter av den første episoden? Hva bidro du med, og hva har denne opplevelsen betydd for deg?

Matty Matheson: Jeg tror mange som har hatt fantastiske kokkekarrierer, har jobbet under mange forskjellige kokker underveis. Små biter du plukker opp gjennom livet former deg til den du er, på både godt og vondt. På kokkeskolen hadde jeg en kokke-lærer som fortalte oss en historie om hvordan 30 kokker hadde formet hvem han var. Han fortalte at han jobbet under kokker over hele Europa, for å lære mange forskjellige ferdigheter. Det er et håndverk, og man slutter aldri å lære. Menneskene rundt deg former deg, ikke sant? Vi ønsket å fortelle historien om hvordan Carmy også ble formet og påvirket på denne måten.


Jeremy, vi fikk en smakebit av Carmys mentalitet etter finalen og hvordan episoden med kjølerommet påvirket ham i traileren. Men når vi går inn i sesong 3, hvordan vil den opplevelsen påvirke ham og hans ansatte på The Bear?

Jeremy Allen White: Ja, jeg kom meg jo ut av kjølerommet, og det er bra. Carmy gjør det han alltid gjør, nemlig å begrave seg i arbeidet sitt og virkelig prøve å utfordre seg selv, og ved å gjøre det, utfordrer han også alle rundt seg. Jeg tror han blir ganske utfordrende å være rundt.


Hva skjer med Tina denne sesongen? Og Ayo, hvordan var det å regissere en episode?

Liza Colón-Zayas: Hva som skjer med Tina? Hun strever med å være sitt beste, og tar kampen opp mot demonene fra fortiden sin. Hun klamrer seg fast med nebb og klør.

Ayo Edebiri:

Å regissere var fantastisk, jeg elsket å gjøre det. Det er som en drøm å få jobbe med skuespiller-teamet vårt, og når jeg fikk regissere, ble den følelsen bare forsterket. Jeg ble så imponert og rørt hver dag. Jeg fikk regissere noen av mine favorittskuespillere i hele verden, og det føltes som en mesterklasse, men også som en gave. Jeg var i de beste omgivelsene, omgitt av ekte mestere i sitt håndverk, og jeg følte meg ekstremt heldig.


Hva har vært det beste, både personlig og profesjonelt, med å være en del av noe som har blitt en så stor suksess?

Liza Colón-Zayas: Disse menneskene.

Abby Elliott: Denne casten.

Liza Colón-Zayas: Den beste casten, de beste manusforfatterne og skaperne, teamet. Jeg elsker det vi har på gang. Det er veldig spesielt!

Jeremy Allen White: Det er sant. Det er vanskelig å dra. Vi snakket alle om det—vi avsluttet for et par uker siden, og vi elsker livene våre veldig mye, men det er virkelig spesielt å få være sammen så lenge av gangen når vi spiller inn.

Hva slags godsaker skal de diske opp med i denne nye sesongen?
Jeremy Allen White som Carmen «Carmy» Berzatto. (Foto: Disney+)

Kan dere beskrive denne sesongen med en setning eller et adjektiv?

Ricky Staffieri: Forbedring.

Jeremy Allen White: Ja, forbedring…

Abby Elliott: Enig.

Lionel Boyce: Jeg vil si presisjon.

Abby Elliott: Perfeksjon?

Ayo Edebiri: Ikke-forhanderlig?

Ayo Edebiri: Å forhandle det ikke-forhandelige?

Jeremy Allen White: Utfordringer.

Abby Elliott: Sorg.

Matty Matheson: Razzle dazzle?


Dere har åpenbart en fantastisk kjemi og en kjærlighet dere alle deler. Hvordan har det påvirket innspillingen av sesong 3? Gjorde det ting lettere eller bedre for dere som skuespillere?

Ebon Moss-Bachrach: Ja, det gjør det selvfølgelig mye bedre. For meg føles arbeidsplassen veldig trygg og varm. Og når du føler deg støttet på den måten og tatt vare på, føler du deg fri til å grave dypere, dele mer personlige ting og ta risiko. Jeg tror det skaper en langt mer dynamisk historiefortelling. Jeg tror jeg snakker for alle her i teamet vårt når jeg sier av vi alle har innflytelse på settet. Alle føler at de kan si hva de føler, og at de kan samarbeide og bidra. Og det gjør det til en veldig spennende TV-serie å lage.

Se traileren til 3 sesong her:

Podcastprodusent og skribent