Foto: SkyShowtime

Tulsa King sesong 2

"Generalen" er tilbake og klar for å legge Tulsa ved sine føtter.

Sylvester Stallone er tilbake som Dwight «Generalen» Manfredi i en splitter ny sesong av Tulsa King! Rikere, mer stilsikker og minst like opportunistisk som før, er han klar til å løfte kriminaliteten til nye høyder. Konflikten med Invernizzi-mafiaen er langt fra over, og en vanskelig rettssak truer med både fengselsstraff og ytterligere problemer. Selv om det nydannede «Manfredi-syndikatet» har eliminert flere fiender, dukker nye utfordrere og forretningsrivaler opp raskere enn du kan si «Show me the money!»

Etter å ha bygget opp en solid forretningsbase i Tulsa og blitt gjenforent med datteren sin, endte forrige sesong dramatisk da «Generalen» ble arrestert midt under åpningsfesten for Manfredi-gjengens nye bar og casino. Gleden over seieren mot den rivaliserende MC-gjengen ble kortvarig. Nå står den avhoppede mafia-capoen overfor en ny usikkerhet – hvem kan han egentlig stole på?

ATF-agent Stacey Beale (spilt av Andrea Savage), en av Dwights kjærlighetsinteresser, tok en kule beregnet på ham under en shootout med den nevnte MC-gjengen. Hun ender til slutt opp med å anmelde Dwight for bestikkelse etter at han overførte 1 million dollar til henne som takk for hjelpen. Dette var tilsynelatende hennes eneste mulighet til å beholde jobben, etter å ha kompromittert sin karriere gjennom forholdet til Dwight.

Dwight får dekket kausjonen med hjelp fra datteren Tina (spilt av Tatiana Zappardino) og, mens han venter på bestikkelserettssaken, retter han blikket mot å utvide virksomheten sin. Denne gangen ser han en gyllen mulighet i «grønn energi» gjennom et vindkraftverk, som ikke bare vil gi miljøvennlig profil, men også levere billig strøm til marijuana-farmen som Manfredi-gjengen driver.

Trenger Dwight Manfredi egentlig en advokat? Eller kan han gjøre jobben selv? Sylvester Stallone som Dwight «Generalen» Manfredi. Foto: SkyShowtime

Tulsa King er krimdramaserie med komedieelementer skapt av Taylor Sheridan, mannen bak Yellowstone-universet, og serier som Mayor of Kingstown (2021-2024), Lioness (2023) og filmer som Sicario (2015) og Wind River (2017). Craig Zisk er regissør og showrunner på denne sesongen, etter å ha tatt over for Terence Winter etter første sesong.

Dwight begynner å slå seg til ro med sitt «eksilliv» i Tulsa, men ikke alle de lokale aktørene er like begeistret for hans tilstedeværelse – heller ikke ATF (tilsvarende noe som «Direktoratet for alkohol, tobakk, skytevåpen og sprengstoff» på norsk). I et forsøk på å utvide sitt nettverk, prøver Dwight å inngå en avtale med forretningsmagnaten Cal Tresher (spilt av Neal McDonough), den største produsenten og distributøren av lovlig marijuana i Tulsa.

Forhandlingene ender imidlertid i fiendskap, og Tresher bruker sine innflytelsesrike ressurser for å sabotere Dwights rettssak. Det hjelper når statsadvokaten skylder deg penger…

Dwight er ikke alene i rettssaken, men har begge familiene sine i ryggen. Tatiana Zappardino som Tina, Jay Will som Tyson, Garett Hedlund som Mitch. Foto: SkyShowtime

Samtidig tar Don Charles «Chicke» Invernizzi, sjefen for New York-mafiaen, kontakt med sin gamle mafia-kompis Bill Bevilaqua (spilt av Frank Grillo), som leder mafiaen i Kansas City. Bevilaqua blir raskt irritert når han finner ut at Dwight driver sin egen virksomhet på hans territorium. Han bestemmer seg for å håndtere situasjonen selv, men oppdager snart at «Generalen» ikke er noen lettvekter og langt fra en «pushover». Konflikten eskalerer, og det er klart at Dwight er villig til å kjempe for sitt nye imperium.

Forretningene blomstrer for Manfredi, men kan Dwight og gjengen hans håndtere både den steinrike Tresher, New York-mafiaen, og en nådeløs mafiaboss fra Kansas City? Både «Chicke» og Tresher gjør sitt beste for å vende folkene rundt «Generalen» mot ham, men vil noen av dem bite på? Er lojaliteten til Dwight virkelig så sterk som den virker? Mørke skyer samler seg på horisonten, og det gjenstår å se om Dwight kan overleve presset fra alle kanter – eller om noen nær ham vil svikte…

Lønner det seg å bli fiende med en steinrik, korrupt olje-og marijuana-magnat? Gjenstår å se. Neal McDonough som Cal Tresher. Foto: SkyShowtime

Det er tydelig at Stallone storkoser seg i rollen som «Generalen», og jeg må si at det fungerer bra. Som i forrige sesong, er han full av old-school macho-bravado, mafia-visdom og en god dose humor og sjarm. I denne sesongen blir vi litt mer kjent med familien hans, både datteren Tina og søsteren Joanne (spilt av Annabella Sciorra). Samtidig kommer vi nærmere medlemmene av «krimfamilien» Dwight bygger opp. Blant disse utmerker Dwights sjåfør, Tyson (spilt av Jay Will), seg, sammen med bar-eier Mitch Keller (spilt av Garrett Hedlund) og den Armand (spilt av Max Casella).

Serien er velprodusert og underholdende, noe som ikke kommer som en overraskelse, da Taylor Sheridan sjeldent leverer serier av lav kvalitet. Den klarer å balansere komedie og drama på en lettbeint måte, samtidig som den holder seg tro mot de klassiske mafia-konvensjonene vi har sett på skjermen før. Selv om den kanskje ikke er den mest intellektuelt stimulerende serien, er den definitivt en jeg koser meg med å se.

Har du sett forrige sesong, vil jeg defintivt anbefale deg å se denne også!

Denne anmeldelsen er basert på de 3 første episodene av Sesong 2.

Tulsa King sesong 2
4
Skaper
Taylor Sheridan
Skuespillere
Sylvester Stallone, Andrea Savage, Martin Starr, Jay Will, Max Casella, Domenick Lombardozzi, Garett Hedlund, Tatiana Zappardino, Neal McDonough, Frank Grillo
Sjanger
Krimdrama/Krimkomedie
Premiere
18. september 2024 på SkyShowtime
Podcastprodusent og skribent