@Quiver Distribution

The Wrath of Becky

Becky er en 16-år gammel jente med en tragisk bakgrunnshistorie. For tre år siden ble faren hennes drept av nynazister, noe som førte til at Becky tok en ekstremt blodig og brutal hevn over gjerningsmennene. Siden da har Becky rømt fra mangt et barnehjem og mange fosterfamilier, mens hun stadig øver opp sine overlevelses-og-kampferdigheter. En dag må Becky vekke drapsinstinktene opp igjen!

Etter å ha blitt plukket opp som haiker ender Becky (spilt av Lulu Wilson) og hunden hennes, Diego, opp med å bo hos den gamle kvinnen Elena (spilt av Denise Burse). Elena behandler Becky med respekt og forsøker ikke å grave i bakgrunnen hennes. Becky har til og med ordnet seg en servitørjobb på den lokale dineren og lever endelig et relativt normalt liv.

Problemene er imidlertid ikke over for Becky, tre menn med dårlige intensjoner dukker en morgen opp i dineren. Disse er medlemmer av den høyreekstreme terrorist-organisasjonen Noble Men, på vei til en protestaksjon i nærheten. Noble Men består tilsynelatende av en gruppe kvinnehatende, tungt bevæpnede, voldsglade incels. Mennene er frekke med Becky, og da hun med vilje søler kaffe i fanget på en av dem blir konsekvensene verre enn man skulle tro. De følger etter henne hjem, setter en kule i pannen på Elena og stjeler Diego. Beckys drapsinstinkt vekkes til live igjen for fullt!

Hevngjerrig, blodtørstig og ute etter å få tilbake hunden sin, sporer Becky de tre mennene til en av lederne for den lokale Noble Men-cellen, den tidligere militære Darryl (spilt av Seann William Scott). Becky finner ut at de planlegger et attentat mot en liberal senator, og hun bestemmer seg for å gjøre ende på dem alle, på særdeles kreativt og brutalt vis!

The Wrath of Becky er oppfølgeren til filmen Becky (2020), men denne filmen fungerer helt fint å se frittstående, sforkunnskap om den første filmen er egentlig ikke nødvendig for å se denne. Filmen er skrevet og regissert av Matt Angel og Suzanne Coote.   

The Wrath of Becky er en tilfredsstillende hevnfilm full av «gladvold» og kreative drapsmetoder. Lulu Wilson gjør seg svært godt i rollen som den hypervoldelige tenåringen, og jeg tror i stor grad filmen hadde falt sammen uten henne i førersetet. Skurkene i filmen er særdeles usympatiske og forfekter et verden- og kvinnesyn som gjør det underholdende å se dem få sitt pass påskrevet (på aller blodigste vis). Filmen virker inspirert av filmer som Kill Bill (2003) og Kick-Ass (2010), og har et tydelig «tegneserieaktig» preg  i klipp og estetikk, i tillegg til mye humor.

Seann William Scott som Darryl Jr. (@Quiver Distribution)

Til å være en actionthriller holder The Wrath of Becky et tregere tempo enn jeg hadde forventet. Den har flere stygge og groteske scener, men jeg hadde nesten forventet enda mer vold og gørr, samt en høyere body count enn det den ender opp med. Jeg skulle gjerne sett filmen gå mer inn på organisasjonen og forklart mer om den mystiske nøkkelen Becky bærer på (som er inskribert med GPS-koordinater, noe som peker mot enda en oppfølgerfilm i fremtiden). Jeg satt igjen med følelsen av at dette var en løk de kunne skrellet enda fler lag av, for å komme til en dypere, mer interessant og meningsfull kjerne.  

Lulu Wilson fungerer utmerket i hovedrollen som Becky, og bærer i stor grad filmen på sin rygg. Hun viser varme overfor hunden sin og de få menneskene som bryr seg om henne, men er skarp og hard når hun skal ta livet av de som fortjener det hennes vrede. Uansett hvilken modus hun er i byr hun på masse sjarm og humor. Seann Willam Scott gjør seg bedre enn man skulle tro som høyreekstrem incel-leder. Han fremstår som både smart og farlig, en mann vant til å gi ordrer han forventer skal følges.. Det er ingenting som å se gode gamle «Stifler» fra American Pie som høyreekstremist. Regissør Matt Angel har også sneket seg inn i egen film også fremstår som overbevisende i rollen som drittsekken Sean.

Effektene i filmen er utmerket. Blodet, kjøttsårene og gørret ekte ut, og hele det tegneserie-inspirerte estetiske uttrykket i filmen fungerer svært godt.

Hvis du er fan av hevnbaserte actionthrillere og liker å se «de onde» gå en grusom og smertefull død i møte, er dette definitivt en film å se. Den byr på både humor og god action, og lærer det at tenåringer ikke er til å kødde med. Jeg tenker dette er en film man kunne gjort enda mer ut av, men hvis du er klar for en lettbent, gladvoldlig film som ikke krever at du skal tenke så mye, er The Wrath of Becky et godt alternativ.

The Wrath of Becky
3
Regissør
Matt Angel, Suzanne Coote
Sjanger
Action/Thriller
Skuespillere
Lulu Wilson, Seann William Scott, Kate Siegel, Denise Burse, Jill Larson, Michael Sirow, Aaron Dalla Villa, Matt Angel, Courtney Gains
Premiere
19. oktober 2023
Podcastprodusent og skribent