Sommeren med Tess

Sommeren med Tess

Nederland 2019
Regi: Steven Wouterlood
Med: Sonny van Utteren, Josephine Arendsen, Jennifer Hoffman, Tjebbo Gerritsma, Hans Dagelet
Genre: Familiefilm
Premiere: 30. august

Vi blir med ti år gamle Sam på sommerferie, som starter med at storebroren brekker benet og moren får migrene. Kjip begynnelse, og Sam må øve seg på å underholde seg selv. En dag møter han den fascinerende og jevnaldrende Tess, og plutselig ser ferien ut til å bli den beste. Den ferske duoen nyter sommerdagene sammen, men det tar ikke lang tid før Sam forstår at Tess har en hemmelig plan om å oppsøke sin ukjente far, et tema som er både sårt og vanskelig for barn på deres alder å håndtere.

Først og fremst er Sommeren med Tess en film for familier bestående av litt eldre, tålmodige barn. Ikke bare fordi dialogen foregår på nederlandsk, men også fordi problematikken i handlingen vil bli litt for avansert (og kjedelig) for de minste. I tillegg er tidsfordrivet deres omtrent frarøvet moderne teknologi, og det er forfriskende å se at barn «tvinges» til å sette kreativiteten grundig til verks i 2019. Noen ganger er det sunt å kjede seg litt. Hovedrolleinnhavere Sonny van Utteren og Josephine Arendsen imponerer i en alder av 13-14 år, og med Wouterloods instruksjon mestrer de å formidle sterke følelser gjennom et uttrykksfullt kroppsspråk. I motsetning til andre «enkle» familiefilmer, tør Sommeren med Tess å håndtere alt fra forelskelse, farskomplekser og ensomhet på alvor. Det er fint, og inviterer kanskje til ettertanke hos barn, og samtale etter filmen.

Pernille Risbråthe Middelthon

Trailer

Filmmagasinet er Norges største rendyrkede magasin om film (målt i lesertall og opplag), og har en historikk som strekker seg helt tilbake til 90-tallet. Vi tar sikte på å favne bredt med underholdende tekster om de store filmene, samtidig som vi gjør plass til artikler og spalter som tar for seg kultfilmer, kvalitetsfilmer og uavhengige produksjoner. Norsk film er også et viktig satsningsområde for oss. Du finner oss på de fleste kinoene i Norge.

Følg oss